Zbogom problemima sa strujom: 80 miliona eura za kvalitetno snabdijevanje električnom energijom
Foto: Twitter

Bez povećanja cijena

Zbogom problemima sa strujom: 80 miliona eura za kvalitetno snabdijevanje električnom energijom

Predsjednik Vlade Duško Marković podržao je danas program prve intenzivne revitalizacije niskonaponske i srednjenaponske elektromreže koji bi trebalo da omogući svim građanima odnosno domaćinstvima i privrednim društvima u Crnoj Gori, pogotovo u Sjevernom regionu, da u roku od tri godine dobiju kvalitetno i pouzdano snabdijevanje električnom energijom bez povećanja cijena.

„Ovo je ozbiljan i kvalitetan program. Sačekaćemo izjašnjenje Regulatorne agencije za energetiku. Vlada će sa svoje strane podržati ovaj program od državnog značaja i postarati se, kao većinski vlasnik Elektroprivrede Crne Gore, da implementacija bude kvalitetna“ – rekao je premijer Duško Marković na sastanku sa predsjednikom Odbora direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) Miodragom Čanovićem i izvršnim direktorom i članom Odbora direktora Zoranom Đukanovićem.

20180716PVDuskoMarkovicpredstavniciCEDISaFOTO4

Prvi program revitalizacije niskonaponske mreže inicirao je prije nešto više od mjesec predsjednik Marković nakon što je u brojnim kontaktima sa građanima i privrednicima pogotovo u Sjevernom regionu ustanovio da kvalitetno snabdijevanje električnom energijom predstavlja sve veći problem i za privredu i za građane.

20180716PVDuskoMarkovicpredstavniciCEDISaFOTO7

Rukovodstvo CEDIS-a informisalo je Markovića o detaljima programa vrijednog više od 80 miliona eura na osnovu kojeg će radovi početi već u februaru 2019. godine.

Sastanku je prisustvovala i ministarka ekonomije Dragica Sekulić.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.