Uhapšene dvije osobe, oduzeti pištolj, municija i marihuana
Podgorica

Podgorica

Uhapšene dvije osobe, oduzeti pištolj, municija i marihuana

Podgorička policija je tokom vikenda uhapsila D.U. (37), nakon što je u automobilu bez registarskih oznaka u kom je bio pronašla pištolj i municiju u ilegalnom posjedu.

Tokom vikenda, kako su saopštili iz policije, pojačano su kontrolisani automobile bez registarskih oznaka i sa stranim registracijama, kao i vozila sa zatamnjenim staklima na prednjem dijelu vozila.

Policija je tokom kontrole  marke BMW-a u kom se nalazio D.U. pronašla pištolj kalibra 7,65 milimetara sa pet metaka u ilegalnom posjedu.

O događaju je obaviješten tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da se D.U. uhapsi i privede zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Dodaju da je policija u Podgorici  sankcionisala i isključila iz saobraćaja 21 vozača koji su imali zatamnjena stakla na prednjem dijelu automobila.

“Pojačanom kontrolom učesnika u saobraćaju sankcionisano je 50 vozača – motociklista, zbog različitih prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja”, saopštili su iz Uprave policije.

Ističu da je Interventna jedinica podgoričke policije  tokom kontrolisanja E.Ć. (19) uočila da je odbacio od sebe pvc kesicu sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, težine od oko 40 grama.

O događaju je obaviješten tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji će se nakon vještačenja u Forenzičkom centru izjasniti o kvalifikaciji djela.

U narednom periodu službenici CB Podgorica nastaviće sa sprovođenjem pojačanih aktivnosti u vezi kontrole bezbjednosno interesantnih lica sa ciljem prevencije i sprječavanja vršenja teških krivičnih djela.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.