Uhapšeni Srbijanci zbog sumnje da su počinila 60 krivičnih djela na teritoriji Crne Gore
Bar

Uhapšeni Srbijanci zbog sumnje da su počinila 60 krivičnih djela na teritoriji Crne Gore

Barska policija uhapsila je 12. jula državljane Srbije R.L. (54) i M.S. (61), zbog sumnje da su počinili 11 krivičnih djela krađa i četiri krivična djela falsifikovanje i zloupotreba kreditinih kartica i kartica za bezgotovinsko plaćanje.

“Policijski službenci CB Bar su saradnji sa službenicima kolegama iz Podgorice, Budve, Herceg Novog, Beranana, Ulcinja, Tivta, Cetinja, Kotora, Žablja i Mojkovca, došli do saznanja da su R.L. i M.S. pored ovih 15 krivčnih djela počinjenih na teritoriji Opštine Bar, počinila još 45 krivičnih djela, što znači da su oni na teritoriji Crne Gore počinili ukupno 60 krivičnih djela”, saopštili su iz Uprave policije.

U policiji sumnjaju  da su od ljeta 2016. godine pa do 12. jula ove godine, ova krivična djela počinili tako što su, po unaprijed utvrđenim ulogama, predstavljajući se kao stranke dolazili u javne ustanove i koristeći nepažnju zaposlenih ulazili u kancelarije i krali novčanike u kojima se nalazio novac i kreditne kartice.

"Provjerama koje su izvršene preko službenika Republike Srbije, a koji su kao ispomoć tokom ljetnje turističke sezone upućeni u Crnu Goru, utvrđeno je da su za R.L. raspisane četiri lokalne potjernice u Republici Srbiji", navode iz policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se R.L. i M.S. uhapse zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela. Nakon saslušanja državni tužilac je donio rješenje o  njihovom zadržavanju do privođenja sudiji za istragu u Osnovnom sudu u Baru, nakon čega su sprovedeni u ZIKS.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.