UCG potpisao izjavu za bolje uslove za studente sportiste

UCG potpisao izjavu za bolje uslove za studente sportiste

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić je zajedno sa 14 predstavnika evropskih univerziteta juče potpisao Izjavu o konsenzusu za unapređenje dualnih karijera koja se odnosi na studente – sportiste, na dvodnevnoj rektorskoj konferenciji na Univerzitetu Koimbra, u Portugalu.

Proces unapređenja dualnih karijera, koji je bio jedna od tema rektorske konferencije,  teži da osigura integraciju sportista na tržište rada nakon završetka njihovih sportskih karijera, a uz oslanjanje na akademska dostignuća.

„Promocija dualnih karijera je ključna tema za obrazovni sistem i za sve sportske organizacije. Potpisivanjem Izjave o konsenzusu visokoobrazovne institucije se obavezuju da  kreiraju i razviju odgovarajuće okruženje za studente-sportiste, uključujući i usklađenost sa propisima i finansijskim okvirom“, kazao je Nikolić. 

Kako je saopšteno, potpisivanje izjave temelj je buduće razmjene iskustava i dobrih praksi visokoobrazovnih institucija.

Na rektorskoj konferenciji na Univerzitetu Koimbra su učestvovali i predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore prof. dr Duško Bjelica i dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje doc. dr Stevo Popović.

Rektorska konferencija „Organizacija i modeli upravljanja univerzitetskog sporta“ prethodila je otvaranju IV Evropskih univerzitetskih igara u Koimbri.

"Na svečanom otvaranju šampionata u 19 sportskih disciplina, koji okuplja  4100 studenata sa 405 univerziteta,  sinoć se našla i crnogorska zastava i studenti Univerziteta Crne Gore. Šampionat se, od 15. do 28. jula, realizuje u organizaciji Evropske univerzitetske sportske asocijacije EUSA", saopšteno je iz UCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.