Osam migranata se ugušilo u kontejneru za transport
ilustracija

Libija

Osam migranata se ugušilo u kontejneru za transport

Osam migranata, uključujući šestero djece, u ponedjeljak se ugušilo u kontejneru za prevoz na sjeverozapadu Libije.

Još 90 migranata koji su pronađeni u kontejnerima su u kritičnom stanju i odvedeni su u obližnje bolnice na liječenje, saopštila je Uprava za nacionalnu sigurnost u gradu Zuvarah, prenosi Anadolija.

Migranti su iz arapskih i afričkih zemalja, kao i iz Pakistana i Bangladeša, navodi se u saopštenju.

Vlasti su saopštile da su migranti bili "zatvoreni" unutar kontejnera za prevoz dugo vremena.

Libija predstavlja glavnu tranzitnu tačku za afričke migrante koji traže pristup Evropi, a posebno Italiji.

Još od raspada libijske centralne vlasti u 2011. godini, sjeverozapadna obala zemlje postala je središte ilegalnih migracija u Italiju i druge zemlje Evrope.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.