Kurumbašev: I ostatak opozicije da se vrati u Skupštinu
Foto:Skupština Crne Gore

Pređen ogroman put

Kurumbašev: I ostatak opozicije da se vrati u Skupštinu

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović na danas održanom sastanku sa poslanicima Evropskog parlamenta (EP) uoči 15. Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) koji se održava danas i sjutra u Skupštini Crne Gore, naglasio je važnost intenzivnog dijaloga i konstantne razmjene mišljenja u cilju boljeg razumjevanja i jačanja partnerskog odnosa.

Kopredsjedavajući sjednicom POSP-a Petar Kurumbašev, koji predvodi delegaciju EP, istakao je činjenicu da je pređen ogroman put i konstatovao veliki napredak tokom prethodne godine.

Kurumbašev je pozdravio učešće predstavnika opozicije u POSP, njihov povratak na zasijedanja Skupštine Crne Gore i izrazio nadu da će to učiniti i preostali dio poslanika, jer je,  kako je rekao, to njihov primarni zadatak.

"Uprkos neusvajanju Zakona o poslanicima i odbornicima zbog neučešća opozicije, istaknuta je važnost usvojenog dijela preporuka ODIHR-a i postignutog unaprjeđenja izbornog ambijenta", saopšteno je iz Brajovićevog kabineta.

Poslanici Crnogorskog i Evropskog parlamenta, kako se navodi, konstatovali su značaj politike proširenja i fokusa na Zapadni Balkan od strane predsjedavajućih i drugih država članica Evropske unije.

Na sastanku su učestvovali predsjednici Ustavnog i Odbora za evopske integracije, poslanici Miodrag Vuković i Adrijan Vuksanović, kao i glavni pregovarač Crne Gore sa EU Saša Drljević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.