Andrijevica primjer ostalim opštinama, Vlada podržava svaki održiv projekat na sjeveru

Marković poručio

Andrijevica primjer ostalim opštinama, Vlada podržava svaki održiv projekat na sjeveru

Premijer Duško Marković poručio je danas na sastanku sa rukovodstvom Opštine Andrijevica da će Vlada pažljivo razmotriti i podržati sve razvojne projekte u sjevernom regionu za šta Andrijevica može poslužiti kao primjer ostalim opštinama.

“Čestitam praznik i građanima i rukovodstvu opštine. Od našeg prošlogodišnjeg viđenja u Andrijevici se događaju samo pozitivne stvari. Vi ste jedna od opština koja se odgovorno odnosi prema svom i državnom novcu. Zato će svaka vaša inicijativa biti u Vladi pažljivo razmotrena, a svaki održivi projekat na Sjeveru biće podržan”, rekao je Marković koji je primio rukovodstvo Andrijevice povodom Dana opštine.

Predsjednik Opštine Andrjevica Srđan Mašović, predsjednik Skupštine opštine Slavko Stijović i glavni menadžer Miodrag Ivanović informisali su predjednika Vlade o radu lokalne uprave naglasivši da se u Andrijevici sve obaveze izvršavaju pravovremeno i u skladu sa propisima i da je fokus rukovodstva na razvojnim projektima i to posebno u oblastima energetike, turizma, drvoprerade i voćarstva.

Posebno je istaknuto da su završeni radovi na tri mini hidroelektrane, i da su projekti ili radovi na još šest u toku, od kojih je jedna opštinska koja bi lokalnoj zajednici trebalo da donosi oko 300.000 eura godišnje.

Premijer je ponovio lično opredjeljenje i odlučnu podršku Vlade razvoju Sjevernog regiona istakavši kao pozitivan primjer Andrijevicu čije rukovodstvo već inicira projekte turističke valorizacije resursa za period kada bude nastavljena gradnja autoputa ka sjeveru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.