Parking na Škveru još nije otvoren, stvara se saobraćajni kolaps
Foto: Radio Jadran

Parking na Škveru još nije otvoren, stvara se saobraćajni kolaps

Parking na Škveru, vlasništvo firme Euroland, ruskog milionera Jevgenija Medvedeva, koji je trebalo da počne sa radom 6. jula, još nije otvoren. U jednoj od najfrekventnijih ulica u Heceg Novom, koja vodi s glavnog puta do mora je svakodnevna mora proći vozilima ili naći mjesto za parking duž Paritzanskog puta.

Redovno se dešava da neupućeni krenu ka Škveru i nekoliko puta se vraćaju da bi propustili vozila koja idu u suprotnom smjeru, a kada se konačno spuste do kraja ulice naiđu na natpis na prakingu “Ne radi!”.

Administrativna direktorka kompanije “Euroland”, Julija Matović nada da se bi parking sa radom mogao početi sjutra, a razlog za kašnjenje je, kako tvrdi, u anonimnim prijavama raznim inspekcijama.

– Zbog nekorektnosti nekih ljudi, koji nas konstantno prijavljuju, dolaze nam inspekcije i po dva puta na dan. Umjesto potpisivanja ugovora i aktivnosti oko otvaranja parkinga, moram da idem u Njivice ili na Škver i pokazujem papire inspekcijama. Završili smo svu papirologiju i izmirili sva dugovanja, pa očekujemo početak rada nakon praznika – navodi Matović.

Do otvaranja, spuštena rampa praviće gužvu na Škveru, jer mnogi i dalje ne znaju da je parking zatvoren. Problem nastaje i kada se nekoliko vozila zatekne ispred, pa je prostor za manevrisanje smanjen. Uz to, nedovoljno je i ocrtanih parking mjesta u Ulici Partizanski put, jer sezona je u jeku, a Škver je u tom periodu najatraktivniji i najprometniji.

Parking će, kako obećava Matović, imati modernu opremu i kamere, kako bi bila isključena mogućnost bilo kakvog prekršaja, a biće otvorena i nova radna mjesta sa solidnim primanjima.

Ona je informisala da su radovi u Njivicama na bivšem Kinkindskom odmaralištu za ovu sezonu privedeni kraju, pa otvaranje objekta očekuje sljedeće sedmice.

Međutim, plaža je već uređena i otovren je prolaz. Gostima su na raspolaganju besplatne ležaljke i suncobrani, a izgrađeno je i igralište za djecu.

I tamo su, kaže, slali inspekcije. Prijavljuju da se ležaljke naplaćuju, da rade kuhinja i šank i da je objekat pun gostiju. Inspektori su nekoliko puta dolazili, ali nisu naišli nikakve nepravilnosti, tvrdi ona i ne može da shvati ovakvu vrstu barijera za poslovanje.

Radio Jadran

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.