Mladi URA Nikšić: Lokalna vlast nas poslušala, Čupić tamo đe je uvijek i trebao da bude
Dobro došao junače u svoj grad

Dobro došao junače u svoj grad

Mladi URA Nikšić: Lokalna vlast nas poslušala, Čupić tamo đe je uvijek i trebao da bude

Iz Foruma mladih Građanskog pokreta URA Nikšić, pozdravili su poteze nikšićke vlasti koji su uvažili njihove prošlogodišnje apele kojima su lokalnu vlast pozivali da se kako treba oduže najvećem simbolu slobodne Crne Gore i antifašističkog svijeta Ljubu Čupiću.

Oni podsjećaju da su mjesecima unazad apelovali na Sekretarijat za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, da u gradu pod Trebjesom kulturu i istoriju ne smiju da ismijavaju, već da se na pravi način moraju ophoditi prema onome što čini slavnu istoriju Niksića i Crne Gore.

“Apelovali smo na nesposobne, da je slijepa ulica u naselju pod Trebjesom, koja nosi Ljubovo ime sramota. Apelovali smo na mnoge propuste da bi ta nesposobna vlast konačno, uz pomoć stranih donacija podigla spomenik narodnom heroju Ljubu Čupicu u centru grada. Dobro došao junače u svoj grad. Dobro došao u Nikšić. Neka tvoj osmijeh osvijetli i oplemeni naš trg, svaki pedalj našeg grada i svaki Kutak naše zemlje”, poručili su iz Foruma mladih URA Nikšić.

Oni tvrde i da se Čupić ne bi mnogo obradovao kada bi znao ko je otkrio njegov spomenik i kada bi video u šta se pretvorio njegov grad i zemlja.

“Kako bi se osjećao kada bi znao da mu spomenik otkriva čovjek koji je sve ono što on nije bio, kada vidi većinu svojih potomaka koji su zausti mržnjom prema svemu što nije njihovo. Kako bi se osjećao kada bi video svoj grad u kojem ima sve manje mladih koji nemaju nikakvu perspektivu i ne reaguju na to”, poručili su oni.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.