Pribilović: Plan optimizacije treba da obezbijedi bolju javnu upravu
Suzana Pribilović

Program reforme

Pribilović: Plan optimizacije treba da obezbijedi bolju javnu upravu

Plan optimizacije dio je šireg programa reforme koji treba da obezbijedi funkcionalniju, modernu i bolju javnu upravu, a ne mehanizam za smanjivanje broja zaposlenih, poručila je resorna ministarka Suzane Pribilović.

Ona je kazala da je Ministarstvo javne uprave (MJU) već preduzelo aktivnosti na praćenju realizacije Plana optimizacije javne uprave koji je Vlada usvojila prošle sedmice, u cilju njegove pune implementacije.

"Veliki posao je iza nas, ali ono što je pred nama predstavlja poseban izazov, a to je upravo implementacija. Zato ovaj proces posmatramo sa više aspekata, kako u MJU, tako i u saradnji sa drugim resorima, prije svega Ministarstvom finansija i Upravom za kadrove", navela je Pribilović, prenosi portal Rtcg pozivajući se na ageniciju Minu. 

Kako je kazala, paralelno sa tim aktivnostima, privode kraju izradu novog Zakona o državnoj upravi kojim će predložiti reorganizaciju državne uprave u skladu sa Strategijom reforme javne uprave i najboljom evropskom praksom. 

"Ove procese pratiće i bolje kadrovsko planiranje i unaprjeđenje znanja, vještina i kompetencija zaposlenih, kako bi se stvorili uslovi za efikasniju javnu upravu", pojasnila je Pribilović. 

Iako se, kako je navela, u javnosti percipira da je fokus Plana optimizacije na smanjenju broja zaposlenih, cilj MJU je, prije svega, stvaranje efikasne javne uprave koja ce omogućiti evropski standard života crnogorskim građanima i stvaranje povoljnog biznis ambijenta. 

"Upravo zato optimizaciju posmatramo kao dio šireg programa reforme javne uprave koji treba da obezbijedi funkcionalniju, modernu i bolju javnu upravu, a ne kao mehanizam za smanjivanje broja zaposlenih“, naglasila je Pribilović. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.