Dječaci se oporavljaju fizički i mentalno, u četvrtak izlaze iz bolnice
Foto:Tanjug/AP

Tajland

Dječaci se oporavljaju fizički i mentalno, u četvrtak izlaze iz bolnice

Dvanaest dječaka spasenih iz poplavljene pećine na sjeveru Tajlanda biće pušteni iz bolnice u četvrtak, izjavio je ministar zdravlja Pijasakol Sakolsatajadom.

On je rekao da će mladi fudbaleri i njihov trener oporavljaju se fizički i mentalno i biće otpušteni iz bolnice u četvrtak 19. jula.

"Treba da pripremimo djecu i njihove porodice za pažnju koju će imati kad izađu", rekao je on, prenosi Rojters. 

Poslednja grupa od 12 dječaka izvučena je u utorak uveče čime je bezbjedno okončana rizična akcija međunarodnih i tajlandskih spasilaca. 

Dječaci i njihov trener spaseni su iz poplavljene pećine Tam Luang posle 17 dana provedenih u njoj. Akcija spasavanja trajala je tri dana. 

Oni su izgubili na težini, ali su u dobrom stanju, a ljekari su saopštili da je grupa dobro brinula o sebi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.