Anderson poslije šest i po sati pobijedio Iznera
Kevin Anderson

Vimbldon

Anderson poslije šest i po sati pobijedio Iznera

Južnoafrički teniser Kevin Anderson plasirao se u finale Vimbldona, pošto je danas poslije više od šest i po sati igre pobijedio Amerikanca Džona Iznera sa 3:2 u setovima.

Anderson je do četvrte pobjede u 12. međusobnom duelu došao poslije šest sati i 36 minuta, prenosi Beta.

Južnoafrikanac je do trijumfa došao rezultatom 7:6 (6), 6:7 (5), 6:7 (9), 6:4 i 26:24 u trećem najdužem meču u istoriji tenisa, a najdužem polufinalu na trećem grend slemu u sezoni.

Anderson će u finalu igrati protiv boljeg iz duela između Novaka Đokovića i Španca Rafaela Nadala.

Meč između osmog i 10. tenisera obilježila je velika borba, ali i sigurni servisi na obje strane gotovo tokom svih šest i po sati igre.

Nekoliko puta tokom meča, korišćeni su medicinski tajm-auti zbog žuljeva kod igrača, a u jednom trenutku počela je da pada i kiša.

Anderson je u odlučujućem setu tek u 50. gemu uspio da dođe do brejka i to pošto je prethodno na 0:15 završio na travi, te odigrao uzvratni udarac lijevom rukom, a potom i Iznera natjerao na grešku.

Taj poen kao da je uticao na samopouzdanje Iznera, koji nije uspio da se vrati, a potom je Anderson na svoj servis izborio svoje prvo finale Vimbldona.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.