Pakistanci pokušali da uđu u BiH s falsifikovanim vizama

Pakistanci pokušali da uđu u BiH s falsifikovanim vizama

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo oduzeli su tri pakistanska pasoša nakon što su uočili da se u njima nalaze falsifikovane Šengen vize Austrije i Španije.

Falsifikati su otkriveni prilikom pasoške kontrole troje državljana Pakistana koji su na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigli letom iz Istanbula. Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo "falsifikovanje isprava", o događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, prenosi Anadolija.

"S obzirom na to da su pakistanski državaljani zatražili međunarodnu zaštitu (azil), prema nalogu tužioca, svi su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH", navode iz Granične policije BiH.

Službenici JGP Aerodrom Tuzla uhapsili su E.M. (1982. godište), državljanina Bosne i Hercegovine.

Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuju Opštinski sud u Kiseljaku zbog krivičnog djela “teška krađa“ i Opštinski sud u Sarajevu zbog krivičnih djela "falsifikovanje isprava" i "nasilje u porodici".

Na Međunarodni aerodrom Tuzla stigao je letom iz Berlina i biće predat nadležnom organu.

Pri izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac uhapšen je M.V. (1993.) jer ga potražuje Opšinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela "krađa".

Službenici JGP Višegrad državljanina BiH predali su službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Bosansko-podrinjskom kantonu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.