Vlada Crne Gore opozvala ambasadora u Njemačkoj
Ranko Vujačić

Nije pojašnjen razlog

Vlada Crne Gore opozvala ambasadora u Njemačkoj

Vlada Crne Gore opozvala je ambasadora u Njemačkoj Ranka Vujačića. To se navodi u odluci koju je Vlada juče usvojila, ali nema pojašnjenja zašto je došlo do smjene ambasadora.

“Da se Ranko Vujačić opozove sa dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u SR Njemačkoj, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Berlinu, zaključno sa 18. avgustom 2018. godine”, navodi se u dokumentu Vlade.

Najave da će biti povučen pojavile su se još u decembru prošle godine, a tvrdilo se da će prije isteka mandata kući i ambasador Crne Gore u Ujedinjenim Kraljevstvu Borislav Banović, mada takve odluke još nema.

Vujačić je bio na meti krtitika zbog činjenice da je u Srbiji majstor velike Masonske lože, kao i zbog par čudnih izjava o pristupanju Crne Gore EU.

Mandat ambasadora obično traje tri godine, Vujačić je opozvan znatno ranije.

Ambasador Crne Gore u Njemačkoj Ranko Vujačić predao je u martu 2016. godine akreditivna pisma tadašnjem predsjedniku Njemačke Joahimu Gauku, čime je zvanično stupio na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Njemačkoj, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Berlinu.

Izvor: Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.