Teška zloupotreba službenog položaja! Carinik Rondović, na graničnom prelazu Metaljka, pokrao između ostalog i tablete za potenciju

Pljevlja: Radoje Rondović carinik lopov pao na djelu

Teška zloupotreba službenog položaja! Carinik Rondović, na graničnom prelazu Metaljka, pokrao između ostalog i tablete za potenciju "cijalis"!

Na graničnom prelazu Metaljka dana 01.07.2018. godine oko 13 časova putnik B.M., koji je inače sportista koji konzumira suplemente tj. dodatke ishrani, naišao je u tranzitu preko Pljevalja, dolazeći iz BiH put Srbije, gdje je kontrolisan od strane carinika Radoja Rondovića, službeni broj 20008, rođenog 7.marta 1966. godine.

Na pitanje carinika Rondovića da li ima šta da prijavi za carinjenje, M.B. je rekao da je u tranzitu i da prolazi kroz Crnu Goru i da ima samo lične stvari, pri tom računajući da će svrha kontrole biti, kao na bosanskoj granici, gdje su pregledom stvari uvidjeli da se radi o ličnim stvarima i bez problema ga pustili da prođe bosansku granicu, nakon čega je carinik Rondović naložio M.B. da iznese iz vozila sve lične stvari na ulici.

IMGa3e6663d9c44e497e8761b38c7944998V

Radoje Rondović

Putnik M.B. je iznio sve lične stvari, a carinik Rondović je rekao da ne može da nosi više garderobe, nego što može obući za sedam dana. Kada je vidio da u stvarima ima tableta "cijalis", zatražio je da ga časti tri kutije jer mu trebaju za strica koji ima probleme sa potencijom. Putnik M.B. je stekao utisak da tablete za seksualnu potenciju trebaju lično njemu, pa je odbio da mu da tablete i rekao da može da "cijalis" kupi u svakoj apoteci u slobodnoj prodaji.

Odgovor putnika M.B. je carinika Rondovića vidno razljutio i počeo je da se ponaša bahato na način što je putnika M.B. provocirao, ponižavao i psihički maltretirao, zadržavajući ga od tri do četiri sata na ulici govoreći mu da sačeka, jer je obavijestio Tužilaštvo da je počinio krivično djelo. Navodeći Tužilaštvu o kojim se stvarima radi dobio je odgovor da nema elemenata krivičnog djela.

Međutim, carinik Rondović ne odustaje od namjere da se domogne tableta "cijalis", krema za sunčanje, kolagena, probiotika, vitamina omega 3 i drugih suplemenata koje koristi svaki sportista kao dodatak ishrani, ispisuje prekršajni nalog, pritom ne navodeći ime putnika niti ističe svu robu koju oduzima, svjesno postupajući da bi skoro sve uzeo za sebe.

Skandalozno je da carinik oduzima putniku više ličnih stvari a da ne pravi zapisnik  i spisak oduzetih ličnih stvari koje su  95 % bile otvorene i djelimično korišćene. Prekršajni nalog sam po sebi nije zakonit, jer se poziva na članove carinskog zakona koji ne opisuju radnje koje preduzima, te oduzima i račun kupljenih ličnih stvari.

Iako se prekršajim nalogom predviđa da se novčana kazna u iznosu od 200 eura uplaćuje na žiro račun, carinik Rondović traži i uzima na ruke 200 eura od putnika M.B. ne izdajući mu potvrdu da je naplatio kaznu. Ostavlja privatni broj telefona 068 823 046 putniku M.B. da ga pozove i da dođe sjutra u njegovu kafanu u Pljevljima da mu vrati lične stvari, koje je morao oduzeti jer na njega vrše pritisak njegove kolege sa carine.

Putnik M.B. po dogovoru narednog dana sa svog telefona poziva carinika Rondovića, te se nalaze 02.jula u njegovoj kafani doo "Rondović" u Pljevljima. Pošto su se našli u kafani, carinik je  saopštio  M.B. da su šefovi rekli da se roba mora unuštiti, te je u povjerenju M.B. rekao neke podatke koji stoje za njega u kompjuteru, a da može za 500 eura da mu da podatke o bilo kom licu, i da ako nekom treba prebačaj bilo koje robe preko crnogorske granice da mu se javi.

IMG9a8edab9fdd0511487d335b7fe3df4a5V

Rondović novac pokraden od putnika sa graničnog prelaza troši na skup život

 

Pošto je putnik M.B. primijetio da se radi o prevari, angažovao je advokata, koji dana 03. jula kontaktira telefonom carinika Rondovića, naglašavajući da nije izdao potvrdu o oduzetim stvarima niti uplatnicu na 200 eura, koje je M.B. dao na ruke Rondoviću, na šta Rondović obećava da će to učiniti za dva dana, da se dođe do Pljevalja, te će vratiti oduzete stvari.

Međutim, na dogovoreno nije odgovarao pozivima advokata, pa se carinik Rondović tek narednog dana javio i riječima "ma boli me ku*ac što ste dolazili do Pljevalja i izlagali se troškovima" i demostrativno prekinuo vezu.

Ovako ponašanje carinika Rondovića je dalo do znanja da je samo kupio vrijeme da falsifikuje potvrdu i da je naknadno dostavi Carinskoj ispostavi u Bijelom Polju. Potvrda nije sačinjena dana 01.07. već dana 03.07.kada je shvatio da će slučaj biti prijavljen, pa pošto nije imao potpis putnika na potvrdi sam je potpisao ili angažovao njemu poznato lice da potpiše ime putnika M.B. , te u potvrdi nije naznačena sva oduzeta roba, te se da zaključiti da je dio robe koju je oduzeo i novac u iznosu od 200 eura zadržao za sebe. Posjedujući neoborive dokaze da je carinik Rondović zloupotrebom službenog položaja, na podmukao način, pokrao robu i novac, putnik M.B. je podnio krivičnu prijavu nadležnom Tužilaštvu i prijavu Direktoru Uprave carina Crne Gore.

kp

Kako nezvanično saznajemo iz dobro obaviještenih izvora iz Pljevalja, carinik Radoje Rondović je poznat po tom da je 90-tih učestvovao na bosanskom ratištu, tačnije u Čajniču i Goraždama i vršio zločine protiv čovječnosti. Inače je poznat po tom da je bio ekstremni protivnik Crnogorske samostalnosti, aktivni je član DF-a a posebno se isticao po tom da cijepa fotografije Mila Đukanovića i Crnogorsku zastavu, pa je diskutabilno da takva osoba radi u državnoj instituciji, tačnije da nosi uniformu državne službe koju maksimalno zloupotrebljava i ponižava, između ostalog na način opisan u tekstu.

IMG53d2c4514f6fc00220e42f3aec761fe5V

Kokarde u Pv, carinik Rondović u donjem desnom ćošku

Kako portal Kodex nezvanično saznaje iz dobro obaviještenih izvora iz Pljevalja, carinik Rondović je poznat kao prevarant, po saradnji sa prekograničnim švercerima i krijumčarima robe, bijelog roblja, Sirijaca. Posebno je poznat po tom da konzumira u velikoj količini vijagru, jer ima problema sa potencijom, zbog čega ga neki u Pljevljima zovu Rade vijagra.
izvor iz Pljevalja nam je rekao da mu ovo nije jedini slučaj da su carinik Rondović i njegova družina umiješani u pljačku putnika na ovoj međugraničnoj dionici puta, o čemu će  Kodex pisati u nekom od narednih članaka.

 

Komentari

Komentara: (7)

Charuga

14. 07. 2018 - 20:40

Olos impotentna lopovska ! Koliko se to osililo da otima i pljacka putnicima u tranzitu tablete za potenciju,ko zna koliko je ovaj putnika opljackao do sada ! Dati mu 5 godina zatvora za opomenu drugima ! A za cijepanje crnogorske zastave ga treba posebno kazniti .
Charuga

14. 07. 2018 - 21:20

Pokrao stvari i onda falsifikovao potpis ? Koji je to primitivni seljak ,nije svjestan da se to sve moze itvrditi forenzickom analizom i provjerom.To moze da uradi samo.majmun.Osuditi ga.na 5 gofina zatvora.
Charuga

14. 07. 2018 - 20:57

Nosi kosulju od 250 eura,otvara,sigurno je od plate nije kupio, kafane na povezana lica ,ima se moze se ! Na granicnom prelazu Metaljka je oformljena kriminalna organizacija,banda carinika i policajaca koja reketira i pljacka putnike prolaznike ! Unutrasnja kontrola da povede racuna o ovom granicnom prelazu,krse se ljudska prava i zloupotrebljava sluzba.
Charuga

14. 07. 2018 - 21:17

A sta kaze lopov rondovic advokatu ..pusi ku*ac,e rondovicu ,popusices ti sada robiju,mislis da mozes da pljackas i otimas,pljujes po crnoj gori ,cijepas milovu sliku,cg zastavu ? Treba mu provjeriru porijeklonimovine i oduzeti svu imovinu za koju ne moze da dokaze porijeklo jer je to stekao.kradjom i pljackom. Sve ove koji ne priznaju crnogorsku drzavu treba izbaciti sa posla,oni samo nanose steru i rade na tom da uniste drzavne institucije,ponize ih,ovo sto cini rondovic he cist primjer.Hapsite ovu bagru lopovsku !
Charuga

14. 07. 2018 - 20:59

Rade Vijagra,Rondovuc vara zenu sa 4 ljubavnice,dbije su zene od kolega sa posla,ima 1 vanbracno dijete u pljevljima !
Charuga

14. 07. 2018 - 20:44

Uhapsiti bagru rondovica ove pljacke,zbog tog sto je isao i pljavkao i silovao babe po cajnicuni gorazdu ! Treba uhapsiti i onog ko je ovu olos uposlio,cijepa milovu sliku i crnogorske zastave a nosi uniformu drzave crne gore,prima platu od cg drzave i koristi je da bi pljackao narod na granicnim prelazima .
Charuga

14. 07. 2018 - 20:48

Rade Vijagra ! Kod nas u Pljevljima niko za ovu impotentnu gnjidu Rondovica nema jednu rijec hvale .Glasalo je protiv siverene crne gore a nosi sada uniformu crnogorske drzave,i prima platu,ovo je stvarno ljudsko i moralno dno,mulj ljudski.
Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.