Tivatski aerodrom ove godine primiće  oko 1,25 miliona putnika

Sezona protiče po planu

Tivatski aerodrom ove godine primiće oko 1,25 miliona putnika

Ukupan broj putnika koje je ove godine opslužio aerodrom Tivat je preko 480.000, što je povećanje za oko 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Broj aviona je nešto manji, jer na tivatski aerodrom slijeću avioni sa sve većim brojem putnika, kazao je za Skala radio njegov direktor Radovan Marić.

“Sezona protiče po planu i na njenoj polovini  bi bilo bespredmetno  govoriti o otklanjanju nedostataka. Puno toga je na žalost naslijeđeno iz prethodnog perioda. Sadašnji trend rasta u povećanju prometa je nezaustavljiv i samo je nebo granica rasta u ovom regionu”, kazao je Marić.

Na žalost, mnogi subjekti u lancu turističke industrije nijesu na vrijeme reagovali da kompletno svi segmenti u procesu na pravi način odgovore izazovu.

“Aerodrom Tivat se veoma trudi, uz podatak da su projekcije koje se odnose na opsluživanje putnika u terminalnoj zgradi od 300 do 400 hiljada putnika, a ove godine planira se da ta cifra dostigne i do milion i 250 hiljada, kazao je direktor aerodroma. Veliki je napor i ogromno zalaganje zaposlenih na tivatskom aerodromu da se sve to postigne i ispoštuju kriteriji, kako bi se sve odvijalo na jedan siguran i bezbijedan način, poručio je Marić.

Ove godine bilježi se i porast interesovanja za letove ka skandinavskim zemljama, Izraelu, Njemačkoj, Poljskoj, a nacionalna avio kompanija Montenegro Airlines je otvorila nove destinacije ka zapadnoj Evropi, prenosi Skala Radio.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.