Smolović uručio priznanja najboljim učenicima: Vaše znanje i talenat su svjetlost Bijelog Polja
Nagrade najboljim učenicima, foto: Kodex

Smolović uručio priznanja najboljim učenicima: Vaše znanje i talenat su svjetlost Bijelog Polja

Predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović uručio je danas nagrade i priznanja, đacima generacije, dobitnicima diplome "Luča" i učenicima koji su postigli značajne rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima tokom školovanja u osnovnim i srednjim školama.

226 bjelopoljskih učenika danas je zbog svog truda, rada i znanja pred građanima, porodicama i drugarima, nagrađeno plaketama, literaturom i novčanom nagradom od strane Opštine Bijelo Polje.

Smolović je u obraćanju najboljim učenicima kazao da iza svakog pojedinačnog uspjeha leži talenat, ali i veliki rad i odricanje.

"Radeći na sebi i za sebe,vi ste istovremeno radili za svoje porodice, škole, naš grad i državu Crnu Goru. Vaši uspjesi s pravom čine ponosnim ne samo vas, nego i one koji su uložili svoje znanje vrijeme i trud da vas oblikuju i nagrade. Teško da mogu da zamislim prijatniju dužnost koju jedan predsjednik Opštine u opisu svog radnog zanimanja može da ima od učestvovanja u svečanosti odavanja priznanja znanju, kulturološkim i sportskim talentim", kazao je Smolović.

P1030042

Petar Smolović, foto: Kodex

On je istakao da su svi počastvovani privilegijom posebne i rijetke svjetlosti koja se danas mogla vidjeti u sali Centra za kulturu.

"Svjetlost može biti bezlična, rasuta i nemjerljiva. Luča je međutim sama iskra, božanska svjetlost suštine trijumfa uma nad temom neznanja, nepoznavanja i nerazumijevanja života i svijeta. Sa vama su danas naši najbolji učenici osnovnih škola koji su tek zakoračili u svijet odrastanja, najistaknutiji predstavnici srednjih škola i đaci generacija, koji su maturskim radovima otvorili kapiju ulaska u izazovni i nerijetno surovi svijet odraslih", istakao je predsjednik bjelopoljske Opštine.

P1030050

foto: Kodex

Kako je istakao, plakete i priznanja čiji su učenici zaslužni vlasnici, trebalo bi da predstavljaju najavu njihove blistave budućnosti i prestižnih karijera.

"Svi od srca želimo da se vaše životne staze odviju upravo u tom pravcu. Ali, morate biti svjesni opasnosti ranog uspjeha, jer on može da zavara i da uspava. Ako mlad čovjek zamisli da mu je predodređeno da uspije to je prvi korak ka potpunom životnom krahu i samouništenju.

Svjesni dokazanih kvaliteta treba da znate da su vaše znanje i talenat beskrajna bašta koju morate obrađivati i zalivati, znojem, trudom i naporom svakodnevno. I samo tako ćete opravdati i svoje i nade svih nas koji na vaše uspjehe gledamo sa beskrajnom ljubavlju i pijatetom", poručio je Smolović.

P1030030

Miloš Janketić, foto: Kodex

Đak generacije Gimnazije "Miloje Dobrašinović", Miloš Janketić, kazao je da mu je ovo najdraža uspomena iz srednjoškolskih dana.

"Divno je iskustvo biti okružen najboljim učenicima u bjelopoljskoj opštini, i čast mi je što sam među njima", kazao je Janketić za Kodex.

On će svoje školovanje nastaviti na Pravnom fakultetu u Podgorici.

"Ja se nadam da ću ispuniti očekivanja moja i svih ostalih, a koja su mi zadata ovom diplomom đaka generacije. Daću sve od sebe da to ostvarim”, kazao je Janketić.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.