Duško Marković

Marković čestitao Dan državnosti

"Jul je već vijek i po, mjesec podsjećanja na trajanje CG"

Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao je u ime Vlade i u svoje ime građanima Crne Gore 13. jul – Dan državnosti.

„Jul je već vijek i po mjesec radosti i podsjećanja na Crnu Goru, njeno trajanje i njenu herojsku istoriju. U XIX vijeku on je, kao priznanje naše vjekovne borbe za slobodu, došao od Evrope i svijeta. U XX vijeku, kad je Evropa bila na koljenima, naš 13. jul poslao je slobodarsku poruku iz male i nepokorne Crne Gore, i to kroz prvi svenarodni ustanak u porobljenoj Evropi"navodi se u čestitki Markovića upućenoj građanima Crne Gore.

On navodi da  Crna Gora danas ponovo doprinosi Evropi i svijetu svojim jasnim opredjeljenjima mira i stabilnosti.

"Iza njih stoji naš unutrašnji multivjerski i višenacionalni sklad, iskazan kroz potrebu i volju naših građana da sami odlučujemo o svojim interesima“ navodi se u čestitki.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.