Abazović: Savremena Crna Gora mora biti posvećena idejama antifašizma, evropejstva i demokratizacije
Dritan Abazović

Sjutrašnji datum dva puta ispisan zlatnim slovima

Abazović: Savremena Crna Gora mora biti posvećena idejama antifašizma, evropejstva i demokratizacije

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović čestitao je svim građanima Crne Gore sjutrašnji 13. jul – Dan državnosti.

„Sjutrašnji datum dva puta ispisan je zlatnim slovima u istoriji Crne Gore kada je naša zemlja priznata kao samostalna država i kada je narod Crne Gore počeo ustanak protiv fašizma. Ovaj datum podsjeća nas da je Crna Gora među velikim silama znala da kreira tokove svjetskih dešavanja i ispiše bogatu istoriju“, apostrofirao je Abazović.

On je kazao da je Crna Gora oduvijek živjele za ideale slobodarstva i da se za te ideale mora boriti i danas.

„Slobodarstvo u današnjoj Crnoj Gori i dalje je ideal koji joj je nepravedno oduzet od strane onih koji su aktuelna vlast. Ideje antifašizma poštuju se više deklarativno, dok u praksi imamo velike netrpeljivosti između različitosti i drugosti u Crnoj Gori. Sve su to izazovi koji čekaju rješenje“, naveo je on.

Poželio je da savremena Crna Gora sve više krene putem slobodarstva, evropejstva i demokratizacije.

„Crna Gora nikada nije šteđela živote da bi dokazala da su vrijednosti antifašizma besmrtni i da na njima treba graditi novi svjetski poredak. Crna Gora je udruženo znala da pobjednički završi one stvari koje su se u takvim okolnostima činile nemogućim i tako sticala ugled velikih  svjetskih sila i istoričara.  Zato je vrijeme da se ne bojimo svojih mana i  da dosanjamo najveći san – san slobodnog građanskog društva i visokog životnog standarda“, zaključio je Abazović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.