Atletika na ulicama BP: Amina i Nihad najbolji u trci na 800 metara
Foto: Opština Bijelo Polje

Uvod u I Petrovdanski atletski miting - Bravera-sport

Atletika na ulicama BP: Amina i Nihad najbolji u trci na 800 metara

Jutros je na bjelopoljskim ulicama održana trka na 800m za uzrast do 14 godina, u susret prvom Petrovdanskom atletskom mitingu koji je počeo danas u 17 časova na Gradskom stadionu u organizaciji kompanije Bravera, pod pokroviteljstvom Opštine Bijelo Polje i uz tehničku podršku AK Jedinstvo.

U muškoj konkurenciji, prvo mjesto u trci na 800 metara osvojio je Nihad Balić, drugo mjesto pripalo je Dajlanu Bandi, a treće mjesto Luki Medojeviću.

P1280879

Foto: Opština Bijelo Polje

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Amina Suljević, drugo mjesto pripalo je Milji Joksimović, dok je treće mjesto osvojila Jovana Obradović.

Specijana zlatana medalja uručena je Novaku Lakčeviću koji je sa protezom na nozi istrčao ovu trku. Nagrade su uručili predsjednik Opštine Petar Smolović i direktor Atletskog mitinga Milivoje Mićo Radović.

Pozdravljajući prisutne, predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović je kazao da je Bijelo Polje, nakon 25 godina domaćin tako zanačajnog atletskog takmičenja koje je počelo na gradskom stadionu.

Takmičari dolaze iz sedam država: Bosne i Hercegrovine, Srbije, Makedonije, Albanije, Kosova, Hrvatske i domaćina Crne Gore, navodi se na sajtu Opštine Bijelo Polje.

"Posebnu zahvalnost dugujemo oraganizatorima, braći Veličković koji su i ovog puta pokazali društveno odgovoran odnos prema rodnom gradu i sredini u kojoj posluju. Zahvalni smo i Atletskom savezu Crne Gore na čelu sa predsjednikom Miloradom Vuletićem na podršci i razumijevanju. Nadam se da će ovaj sportski spektakl prerasti u tradiciju i da će 12. jul i narednih godina u atletskom kalendaru biti rezervisan za Atletski miting u gradu pod Obrovom. Bijelo Polje je iznjedrilo mnoge atletske asove bivše Jugoslavije, ali i danas, naš Atletski klub bilježi izvanredne rezultate sa kojima će, nadam se i nastaviti. Želim svim gostima da se lijepo osjećaju u Bijelom Polju, gradu dobrih i gostoprimnih ljudi, a neka najbolji pobijedi", istakao je Smolović.

Nakon trke Atletski savez Crne Gore je promovisao projekat „Dječija atletika za najmlađe“.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.