Stoltenberg: Gruzija će postati članica NATO-a
Jens Stoltenberg

Saveznici potvrdili na Samitu u Londonu

Stoltenberg: Gruzija će postati članica NATO-a

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas Briselu da će Gruzija postati članica NATO-a.

"Dajemo punu podršku naporima Gruzije na putu euro-atlanskih integracija. Gruzija će postati članica NATO-a. Saveznici su to juče potvrdili", poručio je Stoltenberg odgovarajući na pitanja novinara u Briselu, gdje se juče i danas održava Samit NATO-a.

On je istakao kako će nastaviti da radi s Gruzijom, te podvukao kako je Tbilisi obavio vrlo uspješne reforme za članstvo u NATO.

Dotakao se i situacije na istoku Ukrajine, kazavši kako je tamo stanje još uvijek ozbiljno.

"Snažno osuđujemo rusku nezakonitu aneksiju Krima", rekao je Stoltenberg.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.