Registar licenci različitih državnih organa na portalu e-uprave
Foto: Ilustracija

Povećanje transparentnosti i pojednostavljenje postupka licenciranja

Registar licenci različitih državnih organa na portalu e-uprave

Ministarstvo javne uprave je u saradnji sa Ministarstvom finansija na portalu e-uprave uspostavilo Registar licenci različitih državnih organa. Cilj je povećanje transparentnosti i pojednostavljenje postupka licenciranja, te dobijanje informacija na jednom mjestu.

Na portalu e-uprave je kreirana posebna cjelina "eLicence", putem koje građani i pravna lica imaju mogućnost da na jednom mjestu dobiju sve relevantne informacije u vezi odobrenja, dozvola, saglasnosti, potvrda, ovlašćenja ili drugih akata neophodnih za obnavljanje privredne i druge djelatnosti, uključujući prijavne formulare, naknade, dokumenta koja je potrebno dostaviti, saopšteno je iz Ministarstva javne uprave.

Kako se navodi, za određene licence, gdje procedura dobijanja licenci to omogućava obezbijeđena je i mogućnost popunjavanja elektronskih obrazaca i dostavljanja obrazaca elektronskim putem.

Sve zainteresovane strane koje zahtijevaju licence ili obnavljaju iste, informacije mogu pronaći na portalu e-uprave http://www.euprava.me/elicence na kojem se trenutno nalazi 212 licenci za koje su nadležne 23 institucije.

"U narednom periodu očekujemo da će se i druge institucije odazvati našem pozivu za kreiranje eLicenci na portalu e-uprave i učiniti dostupnim informacije o licenciranju", istakli su.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.