Humanitarna vožnja na biciklima kroz sedam zemalja, Poljacima vožnja kroz kanjon Morače poseban izazov

Oduševljeni ljepotama Crne Gore

Humanitarna vožnja na biciklima kroz sedam zemalja, Poljacima vožnja kroz kanjon Morače poseban izazov

Od Poljske, preko Slovačke, Mađarske, Srbije, Crne Gore i Albanije do Makedonije – to je humanitarni put trojice zaljubljenika u biciklizam, u sklopu humanitarne akcije “Putovanje za druge“, koja za cilj ima prikupljanje sredstava za liječenje 24-godišnjeg momka i sedmogodišnje djevojčice iz zemlje odakle je sve i krenulo.

Sedmodnevna vožnja kroz sedam zemalja realizuje se u okviru projekta Fondacije DHL, a ovi entuzijastični biciklisti velikog srca juče su prošli i kroz Crnu Goru.

 „Krenuli smo iz Poljske 7. jula, išli smo preko Slovačke, Mađarske, Srbije i došli u Crnu Goru. Zaista smo oduševljeni ljepotom vaše zemlje, pa slobodno mogu reći da je ovo bio najljepši dio puta, ali ujedno i najteži, jer smo poželjeli da na više mjesta zastanemo i uživamo u pogledu. Moram napomenuti da nam je dionica kroz kanjon Marače bila posebno izazovna zbog velikog uspona, ali smo uživali u svakom pređenom kilometru“, kazao je Edvin Osiecki, jedan od trojice biciklista, koji je inače komercijalni direktor u kompaniji DHL za Poljsku.

Pored njega, u humanoj misiji na dvotočkašima su i Pawel Matciyunski i Stetsek Wojtanek. Ovakve vožnje prethodnih nekoliko godina organizuju u svojoj zemlji, a sada su prvi put akciju proširili izvan granica Poljske.

„Naš cilj je da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija i ovo je jedan od načina na koji možemo da pružimo naš doprinos. Za ovu dugu rutu važna je priprema, planiranje u najsitnije detalje, obezbjeđivanje rezervnih djelova, a najljepši dio svega je što uživamo u vožnji i što znamo zašto ovo radimo“, objasnio je Edvin.

Edvin, Pavel i Staszek uputili su se ka Albaniji i Makedoniji. Ukupno će preći 1400 kilometara, a sve to učiniće da pomognu liječenje momka koji se zove Kube i djevojčice Natali.

Zahvaljujući “Putovanju za druge” do sada je prikupljeno više od 20.000 eura, kroz DHL Fondaciju.

Na ovaj način, kompanija DHL – jedan od lidera u dostavama pošiljki, želi da pokaže i svoju opredijeljenost da do 2025. godine čak 75 odsto dostava i preuzimanja pošiljki obavlja vozilima na alternativni pogon i tako smanji emisiju štetnih gasova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.