Retrogradni Mars u Vodoliji donosi ozbiljne promjene: Skandali, rizici, povrede...
Ilustracija

Retrogradni Mars u Vodoliji donosi ozbiljne promjene: Skandali, rizici, povrede...

Mars, planeta inicijative, energije i seksualnosti, tokom većeg dijela godine "šetaće" se između Jarca i Vodolije, znakova ambicije i više sile i inostranstva u kojima je njegov uticaj naglašen.

Zbog toga će karijera i saradnja sa strancima biti u prvom planu, a pošto Jarac takođe simbolizuje prošlost, a Vodolija društveni život i medije, mnogi će se naći na meti tabloida ili u centru nekog skandala, zbog događaja koji će ponovo isplivati na površinu. Tome doprinosi i opozicija između retrogradnog Marsa i Merkura (komunikacija) u Lavu, zbog čega bi do 11. jula trebalo da povedete računa o svojim izjavama, ponašanju i postupcima, naročito ako ste pod lupom javnosti, zbog zanimanja ili prirode posla kojim se bavite. 

Čuvajte se Blizanaca koji umiju da budu slatkorječivi ali i manipulativni, Djevica koje mogu da vas nadmudre svojom logičkim zaključcima i snalažljivošću, Ovnova čiji je prag tolerancije prilično nizak, kao i Škorpija i Jarčeva koji verbalno mogu da vas dotuku i postave na svoje mjesto, ukoliko vam bude palo na pamet da ih provocirate. 

Mars, planeta akcije, nedavno je krenula retrogradnim hodom sa devetog stepena (inostranstvo) znaka Vodolije (kontakti sa strancima, viša sila, promjene, iznenađenja) u kome će ostati do 27. avgusta, kada ponovo kreće direktnim hodom sa 28. stepena Jarca (stepen na kom je Marsov uticaj najjači, što znači mnogo rada, profesionalnog dokazivanja ali i iscrpljivanja).

Zbog prividnog hoda unazad, ali i napetog aspekta koji Mars obrazuje sa Uranom u Biku, do 8. oktobra mnogi će biti pod velikom tenzijom i pritiskom što će se prvenstveno reflektovati na poslovnom planu. 

Pošto snaga Marsa, čak i kada je u retrogradnom hodu, najviše dolazi do izražaja u Ovnu, Škorpiji i Jarcu, predstavnici ovih znakova najviše će biti pod njegovim uticajem, zbog čega neće moći da dignu glavu od posla. Mnogo toga što nisu uradili u prethodnom periodu, moraće da dovrše, jer dugovi iz prošlosti stižu na naplatu, a neke stare kontakte da obnove ili da jasno definišu šta im u odnosu sa tim osobama odgovara ili ne. 

Osim Ovnova, Škorpija i Jarčeva, i Bikovi, Lavovi i Vodolije mogu se naći pred velikim izazovima u vidu primamljivih profesionalnih ponuda ali i rizičnih poslovnih poduhvata, na šta će dosta uticati i kvadrat koji retrogradni Mars obrazuje sa retrogradnim Jupiterom u Škorpiji, simbolu novca i moći. Zato, prije nego što se upustite u rizične finansijske transakcije, dobro razmislite i posavjetujte se sa mudrijima i iskusnijima od sebe. 

Retrogradni Mars u Vodoliji, koji se u astrologiji naziva ljudskim znakom, pa još u napetom aspektu sa Uranom upozorava na opasnost od povreda, napada, atentata, eksplozija, vatrenog oružja, kao i elementarnih nepogoda i prirodnih katastrofa. Naravno, to ne znači da svakog dana vreba opasnost, ali ipak je pametnije izbjegavati situacije koje mogu da budu okidač za ovaj izazovan aspekt. 

Aspekt koji se zove T-kvadrat, u stvari tri kvadrata između retrogradnog Marsa u Vodoliji, Urana u Biku i retrogradnog Jupitera u Škorpiji, takođe, upozorava na povećanu opasnost od nasilja u porodici i zlostavljanja žena i djece (opozicija između Marsa i oslabljenog Merkura u Lavu koji simbolizuje djecu). Budući da Mars simbolizuje sukobe, povrede i agresivnost, a Vodolija glavu, centralni nervni sistem, potkolejnice i nožne članke, analogija je prilično jasna: trebalo bi se čuvati povreda, naročito ako se profesionalno bavite sportom, košarkom, fudbalom. Ako vam se neka planeta nalazi u prvoj dekadi Vodolije preko koje će Mars lagano odmicati retrogradnim hodom ka Jarcu, do 13. avgusta, obratite više pažnje na zdravlje, čuvajte glavu i noge od povreda, bilo da se bavite sportom ili ne. 
 

Astrolog: Marina Jungić Milošević 

Izvor: Novosti.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.