Obrocima u određeno vrijeme održite ili smanjite kilažu!
Ilustracija

Obrocima u određeno vrijeme održite ili smanjite kilažu!

I dok danas postoji veliki broj dijeta koje se zasnivaju na kalorijskom deficitu ili određenoj grupi namirnica, istina je da se tjelesna masa može održavati ili smanjiti obrocima u određeno vrijeme.

Obroci mogu zavisiti od izbora namirnica, odnosno njenog sadržaja.

Mnogima omiljeni ugljeni hidrati, poput peciva, tjestenine, sladoleda možete konzumirati bez straha da ćete pokvariti mršavljenje. U tom slučaju ključno je da ugljene hidrate unosite tokom doručka, a masnoće bi bilo najbolje jesti u 10 ujutro. 

Budete li praktikovali ovo pravilo priuštićete svom organizmu dovoljno vremena tokom dana da potroši unesene kalorije. A ako želite da smršate ili da održavate trenutnu kilažu, najbolje je obroke jesti u tačno određeno vrijeme u toku dana. 

Tako bi doručak trebalo da imate sat vremena nakon buđenja, ručak kao najvažniji obrok treba da slijedi četiri i po sata kasnije, a potom nakon nekoliko časova večeru. 

Kod poslednjeg obroka je važno držati se jednog pravila - a to je da ne jedete najmanje tri sata prije odlaska u krevet.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.