Ako ste uhvatili partnera u prevari vjerovatno mu to nije prvi put
Foto: Ilustracija

Sve više društveno prihvatljiva

Ako ste uhvatili partnera u prevari vjerovatno mu to nije prvi put

Većina preljubnika "padne" tokom treće afere, a u prosjeku su potrebne četiri godine da se uhvati preljubnik.

Ako uhvatite partnera u prevari, velika je vjerovatnoća da mu to nije prvi put, upozoravaju rezultati istraživanja sprovedenog među 1.000 članova popularnog veb-sajta za ljude koji traže partnera za aferu.

Tek je svaki deseti ispitanik otkriven tokom prve afere, da bi tokom svake treće preljube, vjerovatnoća za otkrivanje značajno porasla, pa "pada" svaki peti.

Naučnici pretpostavljaju da je razlog to što preljubnici postanu previše samouvjereni pa manje vode računa o skrivanju.

Najviše preljubnika, čak 39 odsto, uhvaćeno je jer su razmijenili telefonsku poruku sa ljubavnicom.

Sljedeći razlog su imejlovi koji su "koštali" 22 odsto nevjernih muškaraca i žena, dok su laži o kretanju došli glave svakom petom preljubniku.

Studija je pokazala i da su oni koji varaju na početku veze skloni da nastave sa aferama u braku, prenose Novosti.

Sve u svemu, ako varate mala je šansa da se izvučete, jer dvije trećine preljubnika biva uhvaćeno.

Ali, ako je za utjehu, samo 15 odsto veza završi se zbog afere što psiholozi objašnjavaju time da preljuba sve više postaje društveno prihvatljiva kao odgovor na dosadu u braku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.