Obilježavanje 140 godina od Berlinskog kongresa
Foto: Univerzitet Crne Gore

Sa Glavnim pregovaračem Aleksandrom Drljevićem

Obilježavanje 140 godina od Berlinskog kongresa

Danas je rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić razgovarao sa Glavnim pregovaračem Aleksandrom Drljevićem.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o rezultatima u nastavno-naučnom procesu, posebno u kontekstu usvajanja evropskih standarda u oblasti nauke, istraživanja i tehnološkog razvoja koje su osnov daljeg razvoja crnogorskog društva, saopšteno je sa Univerziteta Crne Gore. 

Kako se navodi, izraženo je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i doprinosom akademske zajednice pregovaračkom procesu i dogovoreno njeno intenziviranje kroz organizaciju zajedničkih aktivnosti Kancelarije za evropske integracije i Rektorata.

U tom kontekstu, razmotrena je organizacija zajedničkih aktivnosti na obilježavanju 140 godina od Berlinskog kongresa.

Imajući u vidu značaj ovog događaja, kako za istoriju Crne Gore, tako i cijele Evrope, dogovorena je saradnja na izradi, koordinaciji i sprovođenju niza informativno-kulturnih događaja koji će se sprovoditi s ciljem obilježavanja ovog važnog Jubileja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.