Podgoričani prijetili nožem i puškom taksistima, pa im otimali novac, jednom nanijeli i povrede
Ilustracija

Uhapšene 4 osobe zbog razbojništva

Podgoričani prijetili nožem i puškom taksistima, pa im otimali novac, jednom nanijeli i povrede

Podgorička policija rasvijetlila je tri krivična djela razbojništvo i tom prilikom lišila slobode četiri lica osumnjičena da su počinila ova krivična djela, od kojih je jedno lice maloljetno.

Naime, službenici CB Podgorica su, 10.jula rasvijetlili krivično djelo razbojništvo, istog dana kada je i počinjeno, i tom prilikom lišili slobode M.R. (23) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno  krivično djelo na štetu B.M. iz Podgorice.

"Oštećeni je službenicima CB Podgorica prijavio, 10.07.2018. godine oko 13,30 časova, da ga je fizički napalo nepoznato lice i tom prilikom mu otuđilo mobilni telefon marke „LG“", saopšteno je.

Odmah po prijavi službenici CB Podgorica su preduzeli intenzivne mjere i radnje i u kratkom roku identifikovali, locirali i lišili slobode osumnjičenog M.R.

"On je, kako se sumnja, navedenog dana, u ulici Jovana Tomaševića prišao oštećenom i bez ikakvog povoda mu zadao više  udaraca po glavi i tijelu, nakon čega je oštećeni pao na asfaltnu podlogu. M.R. je, sumnja se, iz zadnjeg džepa oštećenog lica otuđio mobilni telefon i udaljio se u nepoznatom pravcu", navodi se u saopštenju policije.

 O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji naložio da mu se M.R. privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Nadalje, službenici CB Podgorica su, istog dana, rasvijetlili dva krivična djela razbojništvo i tom prilikom uhapsili V.M. (18), S.C. (18), oba lica iz Podgorice, i maloljetnog B.H, zbog sumnje da su počinili ova krivična djela na štetu Z.S. iz Tivta i D.Ć. iz Budve.

"Oni su, kako se sumnja, prvo krivično djelo počinili, 20.juna na način što su u Tivtu ušli u taksi vozilo jednog udruženja kojim je upravaljao oštećeni Z.S. i zatražili prevoz do Podgorice. Dolaskom u Podgoricu, nastavljaju vožnju do naselja Konik, gdje, V.M. izlazi iz vozila a maloljetni B.H, kako se sumnja, sa zadnjeg sjedišta hvata vozača i uz prijetnju nožem zahtjeva da mu preda novac. Treće lice, S.C. je, sumnja se, za to vrijeme iz ladice otuđio telefon, i uz prijetnju šrafcigerom od oštećenog zahtjevao da izađe iz vozila. Tom prilikom S.C. je oštećenom, sumnja se, iz zadnjeg džepa otuđio novčanik u kojem se nalazilo oko 80 eura. V.M. i B.H. su, sumnja se, izvršili premetačnu vozila i iz ladice otuđili novac u iznosu od oko 75 eura", saopšteno je iz policije.

Drugo krivično djelo ova lica su, kako se sumnja, počinila, 1.jula, na način što su na stajalištu u Petrovcu zaustavili taksi vozilo jednog udruženja kojim je upravljao D.Ć. i zatražili prevoz do Podgorice.

"Dolaskom u Podgoricu, na putu prema Tuzima, traže od oštećenog da zasutavi vozilo kao bi S.C. izašao. Maloljetni B.H. je, kako se sumnja, izvadio ključ iz brave i uz prijetnju puškom – dvocijevkom od oštećenog D.Ć. zahtijevao da napusti vozilo i da legne na zemlju, oštećeni je izašao iz vozila i rukom uhvatio cijev puške odbijajući da legne na zemlju. B.H. je, sumnja se, tom prilikom izvadio nož i nanio povrede D.Ć. Sumnja se da je S.C. iskoristio tu situaciju i iz vozila otuđio novac u iznosu od 100 eura, nakon čega su se sva tri lica udaljila u pravcu naselja Konik", kazali su iz policije.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se sva tri lica liše slobode i da mu se privedu uz poseban izvještaj  kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili dva krivična djela razbojništvo.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.