Predstave
Foto: KotorArt

Predstave "Moja sjenka" i "Da, da Šekspir" odigrane na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu (FOTO)

Juče su na 26. KotorArt Kotorskom festivalu pozorišta za djecu odigrane predstave "Moja sjenka" i "Da, da Šekspir", saopšteno je sa KotorArt-a.

"Moja sjenka" predstava je Trupe "O Quel Dommage" iz Belgije.

Ova predstava pokazuje ko još živi u ljudima i šta bude kad se alter ego suprotstavi. Pokazuje kako izgleda kad sjenka od reda napravi nered, kao i to da nered nije uvijek loš.

Nered je i mašta i kreativnost i zabava. A "Moja sjenka" nosi sve to. Režiju za predstavu potpisuje Olivier Mahiant, a igraju: Klara Lopez, Monika Varela Kouto.

DSC5032

Foto: KotorArt

Na Ljetnjoj pozornici odigrana je predstava "Da, da Šekspir!"

Režiju potpisuje Petar Pejaković, a igraju Slaviša Grubiša, Momčilo Otašević, Milivoje – Mišo Obradović, Sanja Popović, Jelena Simić, Kristina Obradović.

Predstava  uvodi u ,,ozbiljne teme“, a djecu usmjerava na prave vrijednosti, koje se uče Šekspirovih tekstova. Šekspir je univerzalno, Šekspir je umjetnost, Šekspir je knjževnost i pozorište i tome uči i ova predstava.

DSC5152

Foto: KotorArt

U okviru dječijeg scenskog stvaralaštva juče su se predstavili JPU Radost iz Kotora, sa izvedbom "Ove zime naša Crvenkapa", Baletska škola A. D. Herceg Novi, Kotor, koji su za kotorsku publiku izveli "Let", te studio za balet i ples "Mala sirena" iz Kotora sa nastupom "Svi na ples".

Za 11. jul iz Festivala najavljuju predstavu "Tajna velikog nosa", dok će u okviru dječijeg scenskog stvaralaštva biti izvedeni Akord Kotoru i Unuku je đede ispričao. 

Na Pjaci od kina Kotoranima će se predstaviti književnik Uroš Petrović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.