Zemun: Transvestit nasmrt izbo studenta iz BIH; Majka osumnjičenog tvrdi da ga je ubio u samoodbrani
Izvor: Novosti

Zemun: Transvestit nasmrt izbo studenta iz BIH; Majka osumnjičenog tvrdi da ga je ubio u samoodbrani

Marko Radović (24), državljanin Bosne i Hercegovine, ubijen je u nedelju uveče u beogradskom naselju Zemun, a za ovaj zločin osumnjičen je Goran Abdulov (34). On se tereti da je mladiću nanio više ubodnih rana nožem, a nakon napada odmah je pobjegao sa mjesta događaja.

Ubistvu je prethodila ljubavna svađa. 

"Posvađali su se jer je Marko htio da raskine sa Goranom. Navodno, smetalo mu je što Abdulov "nije prava žena" - rekao  je Novostima izvor iz MUP Srbije.

Do sukoba je došlo u iznajmljenom stanu, u Ševinoj ulici 27, u kojem je nesrećni mladić živio sam kao podstanar. Krvavi tragovi koji su se u ponedeljak mogli vidjeti na vratima, ispred stana i na kapiji ukazuju na to da je ranjeni mladić, nakon što je izboden nožem pokušao da pobjegne. Smogao je poslednje atome snage, izašao na ulicu, prešao nekoliko desetina metara, ali je ubrzo pao na asfalt i iskrvario. Tijelo Radovića pronašle su komšije koje žive pored ulaza u kojem je momak stanovao.

zemun1620x0

Moj sin je volio Marka

Moj sin nije namjerno ubio Marka, jer ga je volio više od sebe! On se samo branio, jer ga je ovaj ponižavao, provocirao, tukao... Čuvši da je njegov višegodišnji dečko kasnije preminuo, moj Goran pokušao je da se ubije, davio je sam sebe kesom koju je navukao na glavu! Žao mi je što je sve ispalo ovako, jer svako živo biće, ma kakvo bilo, ima pravo na život!

Ovo je juče za Večernje Novosti ispričala penzionerka Dragica Radivojević, čiji je sin Goran Abdulov (34), u nedelju uveče nasmrt izbo studenta iz Bosne i Hercegovine.

Ne krijući suze, Dragica priznaje da je njen sin transvestit i kaže da je godinama patio što je muško.

- Goran se rodio kao sasvim normalno dijete - priča ona.

- Međutim, od malih nogu volio je da oblači moje haljine, cipele na štiklu, da se šminka, stavlja nakit, parfemiše... Mom suprugu se to nije dopadalo i Goran je takve stvari radio krišom. Ipak, kako je odrastao, bivalo mu je sve teže da se nosi sa željom da bude žensko u tijelu muškarca. Naročito je bilo problema u pubertetu, kao i među vršnjacima, koji su ga stalno šikanirali, vrijeđali, tukli.

Kada je prije sedam godina preminuo Dragičin suprug, a Goranov otac, on je priznao majci da želi da promijeni pol:

- Podržala sam ga u tome, jer nisam više mogla da gledam kako mi dijete pati i muči se, samo sa sobom, kao i sa okolinom. Završio je za kuvara, trudio se da nađe posao i sve bi bilo u redu, dok ne bi priznao da je gej ili dok to njegova okolina ne bi primijetila. Odmah bi dobijao otkaz i tako ukrug.

Prije oko osam mjeseci Goran je počeo da prima terapiju, odnosno ženske hormone. Uskoro je trebalo da promijeni pol i postane Jovana. Kako priča Dragica, Goran je upoznao Marka znatno prije toga.

- Prije tri godine su se našli preko oglasa. Od prvog momenta Goran je bio očaran Markom. Odmah se u njega zaljubio i to je tako bilo i do kobne večeri. Istina je da je Marko dolazio kod nas, drugovali su, igrali karte, gledali filmove. Jeo je i spavao kod nas u stanu - kaže Dragica.

Onda se, prije godinu dana, situacija iznenada promijenila kada se Marko okrenuo alkoholu te kada su počeli problemi u vezi.

 Ipak, Goran se dotjerao i u nedelju otišao sav srećan kod dečka, da "popričaju" i vide se. Kad se vratio kući, bio je krvav i rekao mi je: "Mama, unakazio sam Marka i iz straha pobjegao iz njegovog stana!", a onda je počeo da plače. 

Sjutradan ga je uhapsila policija.

Izvor:Novosti

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.