Tajland: Dječaci oslabili u prosjeku po 2 kg,  pili vodu koja kaplje sa zidova pećine
Foto:Twiter

Zadovoljavajućeg zdravstvenog stanja

Tajland: Dječaci oslabili u prosjeku po 2 kg, pili vodu koja kaplje sa zidova pećine

Dječaci koji su posle dvije nedelje spaseni iz poplavljene pećine u Tajlandu oslabili su u prosjeku po dva kilograma ali je njihovo zdravstveno stanje zadovoljavajuće, rekli su danas tajlandski zvaničnici.

Oni su rekli da su 12 dječaka i njihov trener "dobro brinuli o sebi u pećini" i da su pili vodu koja kaplje sa zidova pećine, prenosi Beta.

Dva dječaka koja su u nedelju izvučena iz pećine i jedan spasen juče imali su blažu upalu pluća i kako je rečeno dobili su sedmodnevnu terapiju.

Dječaci koji su u nedelju izašli iz pećine već jedu normalno i mogu da se kreću, ostali i dalje jedu pasiranu hranu.

Ronioci su juče spasili svih 12 dječaka i njihovog fudbalskog trenera.

U akciji je učestvovao međunarodni tim od 90 ronilaca.

Dječaci uzrasta od 11 do 16 godina i njihov 25-godišnji trener ostali su zaglavljeni u pećini 23. juna pošto su jake kiše dovele do povećanja nivoa vode u pećini i blokirale im put za povratak.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.