Prvo izdanje Vini Pua za nećaka princa Harija
Foto: Tanjug

Staro skoro 100 godina

Prvo izdanje Vini Pua za nećaka princa Harija

Princ Hari potrošio je više od 9.000 eura na poklon svom nećaku Luju koji se krstio, kupio je prvo izdanje knjige "Vini Pu".

Knjiga je izdata 1926. godine, a tada je štampano 30.000 primjeraka. Kupio je od prodavača rijetkih knjiga Pitera Heringtona u Londonu.

"Jedna od najsrećnijih Harijevih dječijih uspomena je kada mu je pred spavanja mama čitala priče. Voljela je klasike i Hari je počeo praviti malu biblioteku prvih izdanja knjiga", rekao je njegov prijatelj, prenose mediji u Londonu. 

Hari je veliki fan knjiga za djecu. Posebno voli književnika A. A. Mlinea, ali mu je najdraža knjiga Robinson Kruso prenosi FoNet.

Luj je peti u liniji za prijesto, a krstio se u kraljevskoj kapeli u palati Sent Džejms.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.