U prvom upisnom roku upisano 2 724 studenata, ima još 777 slobodnih mjesta

Na razmatranje odluka o dodatnom broju za Arhitektonski i Medicinski fakultet

U prvom upisnom roku upisano 2 724 studenata, ima još 777 slobodnih mjesta

U prvom upisnom roku Univerziteta Crne Gore upisano je 2 724 studenata, te je, od ukupno predviđenog broja budžetskih studenata, preostalo još 777 slobodnih mjesta.

Kako je saopšteno sa Univerziteta Crne Gore broj slobodnih preostalih mjesta na budžetu po fakultetima je sljedeći: Biotehnički fakultet 47, Ekonomski 8, Elektrotehnički 45, Fakultet dramskih umjetnosti 23, Fakultet likovnih umjetnosti 20, Pomorski fakultet Kotor 36, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje 25, Fakultet za turizam i hotelijerstvo 60, Filološki fakultet 146, Filozofski 73, Mašinski 117, Metalurško-tehnološki 49, Muzička akademija 27, Pravni fakultet 25 i za Prirodno-matematički fakultet 76 kandidata.

"Na razmataranje Ministarstva prosvjete, o čemu će konačnu odluku donijeti Vlada Crne Gore, je i dodatan broj studenata za Arhitektonski i Medicinski fakultet Univerziteta Crne Gore. Za studijski program Arhitektura predloženo je dodatnih 11 kandidata, za Medicinu 15, za Visoku medicinsku školu u Beranama 10 kandidata i za Primijenjenu fizioterapiju u Igalu 7 kandidata", navodi se u saopštenju UCG-a.

Univerzitet Crne Gore će ubrzo obavijestiti javnost o drugom upisnom roku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.