Sankt Peterburg spreman za prvu polufinalnu utakmicu Mundijala
Foto:Anadolija

Sankt Peterburg spreman za prvu polufinalnu utakmicu Mundijala

Završene su pripreme za prvo polufinale Svjetskog prvenstva koje se igra u Rusiji, čiji je domaćin Sankt Peterburg. Večeras će snage omjeriti reprezentacije Francuske i Belgije.

Situacija u Sankt Peterburgu mnogo je mirnija u poređenju s prethodnim utakmicama prvenstva, izvještava Anadolija.

Novinar AA nije zabilježio veliki broj navijača Francuske i Belgije, ali treba uzeti u obzir veličinu grada i postojanje nekoliko zona okupljanja.

Takođe, posjetioci koji su u Rusiju došli radi ”najvažnije sporedne stvari na svijetu “ koriste priliku i za turističke obilaske grada. Posebnu pažnju privlači Crkva Hristova uskrsnuća u Sankt Peterburgu, koja je poznata i pod nazivom ”Crkva Prolivene Krvi”.

Takođe, mnogi posjetioci odlučili su iskoristiti priliku i fotografisati se sa Zabivakom, maskotom ovogodišnjeg Mundijala.

Ono o čemu navijači najviše pričaju pred utakmicu jeste i francuska mlada zvijezda Kylian Mbape.

Mbape nije prisustovao treningu na stadionu u Sankt Peterburgu, na kojem će se igrati duel. Pošto se nisu pojavile informacije o povredi Mbapea, navijači su sigurni da će on igrati.

Utakmica između Francuske i Belgije je šesta u Sankt Peterburgu na Svjetskom prvenstvu.

U grupnoj fazi odigrane su četiri utakmice (Maroko - Iran: 0-1, Rusija - Egipat 3-1, Brazil - Kostarika 2-0, Nigerija - Argentina 1-2), i Švedska - Švajcarska (1:0) u osmini finala.

Tokom pet utakmica odigranih u Sankt Peterburgu podstignuto je 11 pogodaka.

Današnji finalista igraće protiv pobjednika u sjutrašnjem duelu Hrvatska - Engleska.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.