Počelo asfaltiranje lokalnog puta kroz Tijesni klanac (FOTO)
Foto: Opština Herceg Novi

Povezuje naselja Mojdež i Sutorina

Počelo asfaltiranje lokalnog puta kroz Tijesni klanac (FOTO)

Počelo je asfaltiranje lokalnog puta kroz Tijesni klanac, kojim će nakon više decenija biti uređena dionica koji povezuje naselja Mojdež i Sutorina.

Radove u najvećem dijelu finansira Opština Herceg Novi, uz učešće mještana i doprinos firmi koje izvode radove, a u saradnji sa Mjesnom zajednicom Mojdež. Opština je za ovu namjenu izdvojila 30.000 eura, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Kako je navedeno, oko 600 metara puta biće asfaltirano, a ostatak koji je betonski saniran i nanovno betoniran, objašnjava predsjednik Mjesne zajednice Mojdež Petar Porobić.

Tokom proteklih nekoliko urađeni su pripremni radovi, tamponiranje, prošireni su kanali duž cijelog puta i nanovo iskopani u dijelu gdje ih do sada nije bilo, urađeni propusti za vodu, a juče je stigao asfalt.

Na ovaj način konačno će biti uređena dionica koja je posebno značajna mještanima donjeg dijela naselja Mojdež, jer će konačno dobiti uređen put do svojih kuća, koji ih povezuje sa Sutorinom.

Tijesniklanacasfaltiranje2

Foto: Opština Herceg Novi

Uređenje puta kroz Tijesni klanac je u ovom trenutku bilo među prioritetima lokalne uprave kako bi se osigurala alternativna saobraćajnica za mještane ovih naselja, a posebno u narednom periodu kada predstoji rekonstrukcija oštećenog dijela puta Ratiševina-Mojdež.

Podsjećaju da je u proteklom periodu Opština Herceg Novi uložila značajna sredstva u uređenje lokalne putne mreže, a značajnog partnera u ovom poslu predstavljale su mjesne zajednice. Samo tokom proteklih sedam dana završeno je asfaliranje Manastirske ulice na Savini, glavne ulice u Bijeloj i u naselju Žager, kao i uređenje trotoara u Igalu, a danas počinje i asfaltiranje puta do naselja Potkulina u Baošićima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.