Srećan kraj drame na Tajlandu, svi dječaci i trener izvučeni iz pećine (VIDEO)
Foto:Twiter

Okončana akcija spašavanja

Srećan kraj drame na Tajlandu, svi dječaci i trener izvučeni iz pećine (VIDEO)

Drama na Tajlandu završena je srećno pošto su svih 12 dječaka i njihov trener izvučeni su iz poplavljene pećine, javljaju mediji.

Poslednjeg dana operacije evakuacije, iz pećine Su izvučena još četiri dječaka i njihov trener, posle više od dvije nedelje.

BBC piše da je viđeno još dva vozila hitne pomoći kako napuštaju lokaciju. 

Tajlandska mornarica je potvrdila da su svi bezbjedno napustili pećinu, prenosi Rojters.

Tajlands

 Oni su prevezeni u bolnicu, gdje se utvrđuje njihovo zdravstveno stanje. Dječaci koji su izvučeni juče i prekjuče osjećaju se dobro, imaju apetit, "zdravi su i nasmijani".

Spasioci su rano jutros nastavili akciju spasavanja djece iz poplavljene pećine u Tajlandu, dok su jake kiše na tom području otežale operaciju tokom koje je prethodnih dana spašeno osam dječaka.
 


12 dječaka uzrasta od 11 do 16 godina i njihov trenera  bili su blorakini u pećini od 23. juna.



Ronioci su pronašli dječake na grebenu udaljenom oko četiri kilometra od ulaza u pećinu. Oni su krenuli da istraže pećinu, ali su ostali zarobljeni jer je voda nadošla zbog kiše.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.