Odigrane predstave
Foto: Kotorski festival pozorišta za djecu

Odigrane predstave "Igra vremena" i "Džumbus" na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu (FOTO)

Devetog dana 26. Kotorskom festivalu pozorišta za djecu odigrane su predstave Igra vremena i Džumbus, saopšteno je iz Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

"Igra vremena" predstava je u čijoj izradi je sudjelovalo sedam reditelja iz sedam zemalja. 

igravremena071817

Foto: Kotorski festival pozorišta za djecu

Ova predstava pokazuje da je vrijeme uvijek dvodimenzionalno... Objektivno i subjektivno, "ono što jeste i ono što mi mislimo da jeste".

igravremena071849

Foto: Kotorski festival pozorišta za djecu

"Igra vremena" je priča 7 zemalja, priča 7 reditelja, priča od 7 priča.

Na Ljetnjoj pozornici izvedena je predstava "Džumbus", za koju je režiju radio Peter Kus.

"Džumbus" je priča o odbijanju pokornosti. Priča o dječaku, koji je stvorio svoj jezik – jezik muzike i pokušao pokazati da kultura zapravo jeste gusta mreža zabrana i ograničenja kojima se kontroliše ponašanje pojedinca u nekoj socijalnoj zajednici.

"Ova predstava nas uči da svijet voli da pokorava, ali da mu se ne smijemo lako prepustiti", navedeno je u saopštenju.

dzumbus071846

Foto: Kotorski festival pozorišta za djecu

U oviru dječijeg scenskog stvaralaštva kotorskoj publici su se predstavila Umjetnička trupa "Shaanxi Little Swan" iz Kine sa izvedbom Brod sa istoka, kao i OŠ Ivo Visin iz Prčanja sa Prčanjskom mladom, te Plesni studio Allisa iz Kotora, sa nastupom Alisa pleše.

dzumbus071828

Foto: Kotorski festival pozorišta za djecu

U okviru muzičkog programa u crkvi sv. Pavla izveden je koncert Pet elemenata.

DSC4533

Foto: Kotorski festival pozorišta za djecu

Za 10. jul na programu Kotorskog festivala naći će se predstave Moja sjenka (20.00h Kulturni centar), Da, da Šekspir! (21.30h Ljetnja pozornica), dok će u okviru dječijeg scenskog stvaralaštva biti izvedeni: Ove zime naša Crvenkapa (20.00h Pjaca od kina), Svi na ples (21.30h Trg od oružja)i Let (20.30h Trg od oružja).

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.