Pljevlja: Psi lutalice rastrgli 40tak ovaca, vlasnik najavljuje tužbu protiv Opštine
ilustracija

Pljevlja: Psi lutalice rastrgli 40tak ovaca, vlasnik najavljuje tužbu protiv Opštine

Domaćinu Budimiru Jašoviću iz sela Jagnjilo, kod Pljevalja, prije nekoliko dana psi lutalice su usmrtili i povrijedili oko 40 ovaca i jagnjadi.

 Napušteni psi su u jutarnjim časovima upali u tor, rastjerali stado koje je brojalo devedeset ovaca i sedamdesetoro jagnjadi, i porušili dio obora. Usledilo je razgonjenje stada po obližnjim livadama i borovoj šumi sve do grada, pri čemu je stradalo oko 40 ovaca i jagnjadi, pišu Večernje novosti.

- Od Nove godine napušteni psi prepolovili su mi stado. U neposrednoj blizini imanja, nalazi se oko pedeset pasa lutalica, koji se ničega ne plaše. Svakodnevno mi napadaju stoku, tako da su mi od 1. januara do danas usmrtili oko trideset ovaca, jagnjadi, koza i jaradi. Pre nekoliko dana su mi povrijedili kravu. Strašno je šta se ovdje dešava. I kad bih htio ne mogu da ubijam pse, ali javno kažem da bi mi bilo bolje da ubijam pse i da idem u zatvor nego da trpim to što mi se dešava - kaže Jašović za Novosti i dodaje da je bolje u zatvoru nego gledati kako mu propada imovina od koje živi.

ccopor620x0

Foto:Novosti

 On navodi da će nakon uviđaja veterinara i nakon što se uz pomoć minđuša tačno utvrdi koliko je usmrćeno ovaca i jagnjadi, tužiti i lokalnu upravu i državu, jer su zaštitili pse, a nisu ih smjestili tamo gdje nikome neće praviti štetu.

-Na sudu ću tražiti obeštećenje, jer je ovo strašno - kaže Jašović, i ističe da se njegov problem mora rješavati jer su napušteni psi praktično podivljali.

Dodaje da su napušteni psi prošle godine napali i povredili njegovu suprugu, koja je pošla da odnese sir komšinici. Naglašava da je zbog ujeda psa morala mjesec dana da ide u Pljevlja da prima injekcije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.