URA: Nezadovoljni rezultatom opozicije, ne prekidati bojkot parlamenta
Foto: URA

Sjednica Glavnog odbora

URA: Nezadovoljni rezultatom opozicije, ne prekidati bojkot parlamenta

Analizirajući rezultate prethodnih lokalnih izbora u Crnoj Gori na jučerašnjoj sjednici Glavnog odbora Građanskog pokreta URA iskazano je nezadovoljstvo generalnim rezultatom opozicije u prethodnom izbornom ciklusu i uvjerenje da je koalicija te stranke sa Demokratskom Crnom Gorom dala sinergetski efekat i ostvarila rezultat koji je u većini gradova bio i bolji od očekivanog, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

„Konstantnim izbornim ciklusima u par mjeseci javna scena je kontaminirana a građani demotivisani da izađu na birališta. U ovakvom omjeru snaga Građanski pokret URA će kroz lokalne parlamente i posredstvom svojih odbornika još snažnije nastaviti sa emancipatorskom borbom i ulogom a intezivnu političku borbu vodiće i na državnom nivou. To je između ostalog pokazano predstavljanjem Plana za pravazilaženje političke krize koji je predstavljen zajedno sa Demokratama u zemlji ali i na zvanične adrese EU“, konstatovano je na sjednici.

Glavni odbor stranke jednoglasno je podržao Plan za prevazilaženje političke i institucionalne krize koji je dobio zeleno svjetlo i sa međunarodnih adresa i većinskom voljom ostao pri stavu da u aktuelnom političkom trenutku ne treba prekidati bojkot državnog parlamenta.

„Nijedan od uslova proklamovanih na jesen 2016. nije ispunjen, naprotiv atmosfera izbornih ciklusa postala je gora i u tom segmentu situacija je još lošija. Prije svega iz tih razloga bojkot parlamenta ne treba prekidati sve dok se ne ostvare ciljevi zacrtani u Planu za prevazilaženje političke krize na čijem ostvarenju rukovostvo stranke ima apsolutnu podršku“, konstatovano je na  sjednici Glavnog odbora Građanskog pokreta URA.

Razmatrajući učinke lokalne vlasti u Kotoru, Budvi i Herceg Novom zaključeno je da je urađeno mnogo i pokazano kako se može domaćinski upravljati, prije svega finansijama tih gradova.

„Glavni odbor daje potpunu podršku svojim odbornicima i ljudima u izvršnoj vlasti u ovim gradovima da nastave sa dobrim učincima koji će značiti za građane tih opština. Problemima koji su se javili u Budvi i Kotoru treba pristupiti odgovorno i pokušati riješiti ih u interesu građana i ukupne opozicione javnosti“, zaključeno je na sjednici.

Glavni odbor na jučerašnjoj sjednici povećao je i svoje kvote tako da će u narednom periodu taj najvažniji organ stranke biti brojniji, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.