Više od 4,3 miliona eura od naplate putarine u Sozini za prvu polovinu godine
Sozina

Prolaz oko 1,19 miliona vozila

Više od 4,3 miliona eura od naplate putarine u Sozini za prvu polovinu godine

Kompanija Monteput, koja gazduje tunelom Sozina, prihodovala je u prvoj polovini godine više od 4,3 miliona eura od naplate putarine za prolaz oko 1,19 miliona vozila.

Od toga je, kako je saopšteno Dnevnim novinama, 3,7 miliona naplaćeno za oko 1,03 miliona ili 87 odsto putničkih vozila, dok se 600 hiljada odnosilo na ostala.

“Rast naplate se bilježi u kontinuitetu. Prošle godine je bio na nivou od deset do 12 odsto, dok je ove godine broj vozila na prošlogodišnjem nivou, odnosno neznatno veći. Zanimljivo je da je broj kamiona sa četiri i više osovina porastao 15 odsto u odnosu na prošlu godinu”, kazali su iz Monteputa.

Kroz Sozinu tokom ljetnje sezone dnevno prođe u prosjeku 12,8 hiljada vozila, a rekord je zabilježen u avgustu 2016.

“Najviše ih je prošlo 1. avgusta 2016. godine i to 16,44 hiljade”, naveli su iz Monteputa i dodali da su od početka godine izdali i 250 pretplatnih smart kartica. 

Osim toga, izdato je i 180 uređaja koji se koriste za elektronsku naplatu putarine bez zaustavljanja vozila, poznatih kao tag uređaji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.