Federer se plasirao  u četvrtfinale Vimbldona
Rodžer Federer

Pobijedio kao i mnogo puta do sada – na iskustvo

Federer se plasirao u četvrtfinale Vimbldona

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u četvrtfinale Vimbldona pobjedom nad Adrijanom Manarinom iz Francuske sa 3-0, po setovima 6:0, 7:5, 6:4.

Osmostruki šampion londonskog Grend slema je pobijedio kao i mnogo puta do sada – na iskustvo, prenosi B92.

Razlika u rezultatu ne oslikava ono što se tokom cijelog meča dešavalo na terenu, ali je Federer iskoristio sve padove Francuza i surovo ih kaznio. Sada ima 32 zaredom dobijena seta na terenima "Ol Ingland klaba".

Teniseri se skoro nisu ni zagrijali, a prvi set je već bio gotov. Samo 16 minuta je bilo potrebno Federeru da potpuno rasturi Manarinovu igru i osvoji taj dio igre sa 6:0. 

Na sličan način je počeo i prvi gem drugog seta kada je Federer imao tri brejk lopte za 1:0. Manarino se spasao, a švajcarski igrač je u nastavku malo popustio. 

Pojedini bekhendi koji inače prolaze, Rodžer je počeo da izbacuje van terena i Francuz je uspjevao da održi korak sve do 5:5. Tada Federer osvaja dva poena zaredom za 15:40 i pravi ključni brejk za 6:5 u drugom setu i odmah potom za 2-0. 

Manarino se u trećem držao do 4:4. Poslije velike borbe, Švajcarac je osjetio da treba da pritisne protivnika u devetom gemu, Adrijan je popustio na drugoj brejk loptici i Federer je na gotovo isti način kao i set ranije uspio da osvoji i treći i prođe dalje. 

Federer u četvrtfinalu igra protiv boljeg iz duela Kevina Andersona i Gaela Monfisa.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.