Dvije osobe uhapšene zbog paljenja pravoslavne crkve

BiH

Dvije osobe uhapšene zbog paljenja pravoslavne crkve

Dvije osobe su uhapšene zbog paljenja pravoslavne crkve u Čekrekčijama kod Viskog, Bosna i Hercegovina, saopštio je MUP Zeničko-dobojskog kantona.

Uhapšeni su Z.M. (22) i S.E. (24), obojica iz Visokog. Kod njih je pronađen i dio predmeta koji su otuđeni prilikom izvršenja krivičnog djela, prenosi B92.

Oni se sumnjiče da su u periodu od 17. do 24. juna nasilno ušli u unutrašnjost pravoslavne crkve "Rođenje presvete bogorodice" u mestu Čekrekčije u Visokom, te izvršili paljenje predmeta i stvari koji služe za vjerske svrhe. 

Terete se da su otuđili određene predmete iz crkve, a što je kvalifikovano kao krivično djelo "oštećenje tuđe stvari" i krivično djelo "teška krađa".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.