Sting optužio FIFU za korupciju: Pojavio se čovjek zvan Putin i sredio stvari
Sting

Sting optužio FIFU za korupciju: Pojavio se čovjek zvan Putin i sredio stvari

Britanski muzičar Sting u kratkom intervjuu za njemački list Welt am Sonntag otkrio je da ga ne dotiče uspjeh engleske reprezentacije, te da više voli klupski fudbal od "nacionalističkog" turnira koji organizuje "korumpirana" FIFA.

Bivši član grupe Police i vatreni navijač Njukasela, 66-godišnji Sting iznenadio je sve svojom izjavom kojom je, bez promišljanja, optužio FIFU za korumpiranost. 

"Više volim da gledam klupski fudbal. Svjetsko prvenstvo previše je obilejženo nacionalizmom", istakao je za Welt am Sonntag. 

Poznati engleski pjevač je takođe potvrdio de nije srećan zbog odluke FIFA da prvenstvo dodijeli Rusiji. 

"Bila je to farsa, nakon kandidature pojavio se čovjek zvan Putin i sredio stvari", kratko je prokomentarisao. 

Engleska je u subotu s 2:0 pobijedila Švedsku i plasirala se u polufinale prvenstva prvi put od 1990.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.