Radulović: Krapović samo kupuje vrijeme
Žarko Radulović

Prinudna uprava bolje rješenje

Radulović: Krapović samo kupuje vrijeme

Poslije još jednog propalog pokušaja da se održi sjednica lokalnog parlamenta u Budvi gradonačelnik Dragan Krapović kazao je da uputiti predlog koalicionim partnerima za skraćenje mandata aktuelnom sazivu lokalnog parlamenta. Krapović je još dodao i to da nema informaciju da li takav predlog ima podršku u koaliciji na vlasti ili u opoziciji.

Vlada Crne Gore je da podsjetimo upozorila budvansku opštinu da joj slijedi prinudna uprava zbog neodržavanja sjednica lokalnog parlamenta u proteklih šest mjeseci.

Prvi čovjek Budve je još jednom ponovio da neće dozvoliti Vladi uvođenje prinudne uprave. Zbog toga je najavio predlog za skraćenje mandata skupštini i prijevremene izbore.

Član opštinskog odbora Socijaldemokrata Budve i suvlasnik hotela Splendid Žarko Radulović konstatuje da Krapović još jednom mijenja teze.

“Krapović samo pokušava kupiti nešto vremena jer da bi takav predlog iznio pred odbornike prvo treba sazvati sjednicu lokalnog parlamenta a očigledno je da on to ne može. Ipak, možda on zna nešto što mi ne znamo ili ima podršku nekog ko ga do sad nije podržavao, vidjećemo, ali ja mislim da se radi samo o zamjeni teza i kupovini vremena.” kaže za Kodex Žarko Radulović.

Događaji u budvanskom lokalnom parlamentu u kojem tijesnu većinu ima koalicija partija koje su u opoziciji na državnom nivou, mjesecima pune medijski prostor. Bolje reći već mjesecima nezavisni poslanik Stefan Džaković, od čijeg glasa zavisi većina u budvanskom parlamentu, odbija da se pojavi na sjednicama. Bez kvoruma, to jest bez Džakovića jer opozicija u Budvi takođe bojkotuje plenum, nema rješenja tamošnje političke krize. Džaković za svoju podršku traži pismene garancije lidera Demokrata Alekse Bečića da će ispuniti dogovor koji imaju i crnogorskoj javnosti saopštiti da li pod izmjenama izbornog  zakonodavstva, u cilju stvaranja uslova za prve fer izbore u Crnoj Gori, podrazumijeva obavezno uvođenje otvorenih listi  u izborno zakonodavstvo. Međutim, već duži period Bečić na Džavovićeve pozive ne odgovara. Budva se nalazi ili pred prinudnom upravom ili pred novim izborima. Prinudna uprava je bolje rješenje, smatra Radulović.

“Vjerujem da se mnogi neće složiti sa mnom ali ja zaista vjerujem da je u ovom trenutku prinudna uprava bolje rješenje za Budvu. Prinudna uprava je bolja jer to u stvari znači da Vlada u Budvu šalje tri svoja povjerenika koji bi preuzeli funkcije predsjednika Opštine, predsjednika lokalnog parlamenta i povjerenika za lokalne finansije. Dakle, sve ostalo bi u Budvi funkcionisalo kao i do sada što čak i onima koji trenutno vrše vlast pruža priliku da se sa te pozicije pripreme za nove izbore.” kaže za Kodex član opštinskog odbora Socijaldemokrata Žarko Radulović.

1531130159

Ni drugi veliki član budvanske vladajuće koalicije, Demokratski Front, ne preferira opciju prijevremenih izbora. Ubrzo bi trebalo da dođe do rotacije na čelu gradske uprave, shodno koalicionom dogovoru. Krapovića bi trebalo da zamjeni Carević iz Demokratskog Fronta.

"Posljednja opocija za Demokratski front i mene lično su izbori, a o tome u ovom trenutku apsolutno ne razmišljamo već isključivo o razgovorima, direktnim, oko očuvanja vlasti u Budvi", naglasio je član Fronta i predsjednik budvanske skupštine Đorđe Vujović.

Ipak, šta god da se dogodi vrijeme brzo ističe. Vlada bi najkasnije za desetak dana mogla uvesti prinudnu upravu u Budvi ako se u međuvremenu ne nešto ne dogodi. Ukoliko pak opštinski parlament bude zasjedao makar da donese odluku o sopstvenom skraćenju mandata i prijevremenim izborima Radulović kaže da ih SD spremno čeka.

“Za Socijaldemokrate prijevremeni izbori nijesu problem. Spremni smo za fer i poštenu utakmicu i moram reći da je čekamo iz lagodne pozicije", zaključuje razgovor za Kodex član opštinskog odbora Socijaldemokrata Budve i suvlasnik hotela Splendid Žarko Radulović.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.