Osmog dana na KotorArtu predstava
Foto: Kotorski festival pozorišta za djecu

Priča o ljubavi i odanosti

Osmog dana na KotorArtu predstava "Kaštanka" za najmlađe (FOTO)

Osmog dana 26. KotorArt Kotorskog festivala pozorišta za djecu, publici u Kotoru se predstavilo Kazalište Virovitica iz Hrvatske i Lutkarsko kazalište Zadar sa predstavom "Kaštanka", saopšteno je iz Kotorskog festivala pozorišta za djecu .

Kaštanka je priča o malom psu, priča o ljubavi i odanosti. Priča o univerzalnim stvarima, koja uči da se voli, prašta i razumije. Režiju za Kaštanku radila je Vjera Vidov, a igraju: Sara Lustig, Dominik Karakašić, Irena Bausović, Goran Vučko.

U sklopu Kotorskog festivala na Ljetnjoj sceni juče je igrana i predstava Legenda o hrabrosti Čiča Mičinog pozorišta iz Hrvatske. Režiju za Legendu o hrabrosti potpisuje Mateja Popović, a u predstavi igraju: Vaja Dujović, Anđela Jovanović, Ivan Mihailović, Stevan Piale, Stojan Đorđević, Dragana Dabović, Мateja Popović, Bogdan Bogdanović, Božidar Marović, Dušan Popović, Gavrilo Ilić.

DSC4419

Foto: Kotorski festival pozorišta za djecu

Predstava Legenda o hrabrosti na duhovit način govori o hrabrosti i pokazuje da stvari nijesu uvijek onakve kako izgledaju.

Osim pozorišnih predstava i juče je izveden program dječijeg-scenskog stvaralaštva, te su se publici predstavili članovi JPU Radost Kotor, koji su naTrgu od oružja izveli Radosti goste, te baletska trupa Alegro sa Malom sirenom. U sklopu edukativno-teorijskog programa psihološkinja Ranka Šarenac održala je predavanje "Kako omogućiti razvoj samopoštovanja kod djece", a u Muzeju grada Perasta održan je koncert "Na lijepom plavom Jadranu".

kastanka071831

Foto: Kotorski festival pozorišta za djecu

Za 9. juli Kotorskog festivala pozorišta za djecu najavljeno je da će se odigrati predstave Igra vremena i Džumbus, a u sklopu dječijeg-scenskog stvaralaštva će se održati Brod sa istoka, Prčanjska mlada i Alisa pleše. U crkvi sv. Pavla održaće se koncert Pet elemenata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.