Kinezima za autoput isplaćeno 406,7 miliona
Foto:Kodex

Od početka gradnje

Kinezima za autoput isplaćeno 406,7 miliona

Kompaniji China Road and Bridge Corporation (CRBC) je od 2015. godine, kada je počela gradnja autoputa Bar-Boljare, do 21. juna ukupno isplaćeno 406,71 milion eura, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Iz tog resora su kazali Dnevnim novinama da je od tog iznosa, Kinezima, kao glavnom izvođaču radova na prioritetnoj dionici Smokovac-Uvač-Mateševo, iz sredstava kineske Exim banke izdvojeno 345,7 miliona eura.

"Za isti period, CRBC je iz budžeta dobila 61,01 milion eura, pri čemu se navedena sredstva odnose na troškove kredita", naveli su iz Ministarstva.

CRBC je od početka godine do 21. juna po osnovu gradnje auto-puta ukupno prihodovala 59,19 miliona eura.

"Iz sredstava kineske Exim Banke isplaćeno je 50,31 milion eura, dok je iz budžetskih sredstava izdvojeno 8,88 miliona eura”, navodi se u podacima Ministarstva.

Dinamika povlačenja sredstava iz budžeta, kako su objasnili, zavisi od realizacije aktivnosti koje se sprovode na terenu.

"Na kraju godine će se utvrditi da li su ukupno povučena sredstva u skladu sa Zakonom o budžetu za ovu godinu”, zaključili su u tom Vladinom resoru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.