Ovo su najopasnije poze u seksu, izazivaju teške POVREDE!
Ilustracija

Ovo su najopasnije poze u seksu, izazivaju teške POVREDE!

Povrede tokom seksa poprilično su rijetka pojava, ali ipak znaju da se dogode i uglavnom su ozbiljne.

"Do povreda najčešće ne dolazi zbog toga kako, već gde vodite ljubav", kaže dr Debi Herbenik, autorka knjige Odlični u krevetu. Neka mjesta i poze jednostavno su opasnije od drugih pa mogu uticati na rizik od povrede i dovesti čak i do "slomljenog penisa".

Ovo su četiri najopasnije seksualne poze, koje bi trebalo da izbjegavate ili barem koristite sa dozom opreza:

1. Kuhinja

Muškarac stoji na prstima dok žena sedi na kuhinjskoj radnoj površini ispred njega. Ako muškarac promaši metu i nacilja previsoko ili prenisko, može udariti preponsku kost ili radnu površinu i zaraditi penilnu frakturu. Svaka pozicija u kojoj muškarac stoji na prstima može biti opasna.

2. Lopta za vježbanje

Seks na ovakvoj lopti može zaista da vas uzbudi, ali budite oprezni. Dr Herbenik naglašava da su prelomi penisa česti u bilo kojoj seks pozi u kojoj penis u potpunosti izlazi iz vagine i onda ulazi nazad.

3. Kaubojka s naginjanjem unazad

Muškarac leži na leđima, a žena sjedi na njemu. Standardno. Ali problem nastaje kada se žena, umjesto da se nagne prema napred i drži ruke na muškarčevim grudima, naginje jako unazad. Penis se u ovakvim slučajevima pritiska može istegnuti, što vremenom može da dovede do Pejronijeve bolesti i savijenog penisa u erekciji. To može seks da učini nemogućim.

4. Stojeća misionarska poza

Muškarac u potpunosti drži ženu, naginje se unazad i savijanjem koljena ženu diže i spušta na svom penisu. Ovakve akrobatske poze mogu dovesti do problema sa leđima kod muškaraca, a uvijek postoji i rizik gubitka ravnoteže i pada.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.