Mitropolija crnogorsko primorska  u CG postaje otvorena meta za sve nacionale šovinsiste i  fanatike
Milutin Zogović

Zogović saopštio

Mitropolija crnogorsko primorska u CG postaje otvorena meta za sve nacionale šovinsiste i fanatike

Danas je u Ulcinju zvanično otpočeo institucionalni obračun sa Mitropolijom crnogorsko primorskom i mitropolitom Amfilohije koji je i najavio na inauguraciji Milo Đukanović., saopštio je Milun Zogović, poslanik Demokratske narodne partije Crne Gore.

"Posredstvom svojih koalicionih partnera, ovoga puta je neartikulisana horda  spriječila služenje liturgije na temeljima Crkve Svetog Jovana Krstitelja. Slika u  kojoj kordoni policijaca okružuju mitropolita Amfilohija, sveštenstvo i vjerujući narod, jasan je pokazatelj  da Mitropolija crnogorsko primorska  u Crnoj Gori postaje otvorena meta za sve nacionale šovinsiste i  fanatike", kazao je Zogović. 

On smatra da je danas poslata  jasna poruka da Mitropolija, vjerujući srpski i crnogorski narod nisu dobrodošli u Ulcinj.

Navodi sa su u više navrata, zbog sličnih upozoravajućih dešavanja,  javnosti postavljali pitanje da li je Ulcinj grad u Crnoj Gori.  Sudeći  po današnjim scenama, ističe da je ulcinjska  vlast poslala poruku da Ulcinj nije u Crnoj Gori. Dodaje da se taj utisak mogao steći  još od trenutka kada su ulcinjske vlasti proglasile Hašima Tačija i Edija Ramu za počasne građanine, vrijeđajući time jedan čitavi narod i stavljajući so na ranu mnogim porodicama žrtava terorističke organizacije UČK.

Zogović smatra da je proglašenjem Tačija i Rame za počasne građane Ulcinja ovaj grad  suštinski postao dio Velike Albanije. 

"Nažalost, crnogorski režim sve ovo toleriše zato što uz pomoć jednog albanskog poslanika održava Sinđinu većinu u Parlementu i spremni su  da zbog te većine izazovu čak i građanske sukobe u Crnoj Gori.  Nemamo više potrebu da pozivamo nadležne organe da ispitaju napade na mitropolita i MCP jer je očigledo da oni stoje iza njega. Zato pozivamo vjerujući narod u Crnoj Gori da se ubuduće samoorganizuje i zaštiti naša vjerska prava i slobode u svakom gradu i po svaku cijenu", saopštio je on.

Ko god ćuti na brutalni obračun sa Srpskom pravoslavnom crkvom, to onda, kako ističe, znači da podržava Demokratsku partiju socijalista i njene koalicione partnere u tom naumu.

" Da su kojim slučajem obavljani radovi unutar džamije  umjesto radova na crkvi Sv. Jovana, onda sigurno ne bismo imali bilo kakvo narušavanje javnog reda i mira i podizanje tenzija. Samo kada Mitropolija crnogorsko primorska  obnavlja svoje hramove i kada se vjerujući pravoslavni narod okuplja, onda je to za vlast narušavanje multivjerskog i multikofesionalog sklada. Kada to rade pripadnici druge vjerske zajednice, onda je u pitanju zaštita kulturne baštine, doprinos vjerskim slobodama i unapređenje nacionalnog sklada", ističe Zogović. 

  On  smatra da trenutak u kojem se sve ovo dešava nije slučajan.

"Napad na mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija, sveštenstvo i vjerujući narod,  od strane rulje Albanaca, predvođenih Hadžijom Sulejmanijem, odbornikom Demokratske partije ulcinjske vladajuće koalicije, dešava se nakon sramne i izdajničke odluke crnogorskih vlasti da pošalju vojnike na Kosovo u misiju KFOR-a. To je najbolji dokaz da kreće okrestrirani i institucionalni progon Mitropolije crnogorsko primorske, koji mi politički predstavnici crnogorskog i srpskog pravoslavnog naroda zajedno sa vjerujućim narodom sigurno nećemo dozvoliti", zaključuje Zogović u saopštenju.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.