Amfilohije služio liturgiju na Svaču, Albanci pokušali da ga spriječe (Video)

Asistirala policija

Amfilohije služio liturgiju na Svaču, Albanci pokušali da ga spriječe (Video)

Grupa od dvadesetak Albanaca predvođena Hadžijom Sulejmani, odbornikom Demokratske partije – ulcinjske vladajuće koalicije, jutros je pokušala da spriječi Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da sa sveštenstvom i vjernicima služi Svetu liturgiju na temeljima Crkve Svetog Jovana Krstitelja na Svaču u Ulcinju, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske. Liturgija je održana uz asistenciju interventne jedinice policije.

Iz Mitropolije navode da je grupa izgrednika pokušala je da onemogući prilaz Crkvi, a predvodnik Sulejmani je kazao da su Mitropolit, sveštenstvo i vjerni narod „došli da osvajaju“ i da on kao Albanac muslimanske vjere neće to da dozvoli jer, kako je rekao, Crkva nije Mitropolijina i da iako ne zna čija je, zna da nije njena.

Na pitanje Mitropolita Amfilohija kako to da se kao Musliman miješa u pitanje Crkve, on je kazao da je on prvo Albanac.

"Nakon guranja, rasprave, negodovanja naših vjernika, policija je obezbjedila da Mitropolit, sveštenstvo i vjerni narod dođu do Crkve, ali ne i da uđu na temelje Hrama gdje je bilo predviđeno služenje Svete službe Božije", stoji u saopštenju.

Policija je već bila temeljima Hrama, tako da je Visokopreosvećeni Liturgiju služio u neposrednoj blizini ostataka Crkve Svetog Jovana  Krstiteljana Svaču.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.