Duško Marković i Li Kećijang

Marković - Li Kećijang

"Državni odnosi odlični, kineske kompanije će konkurisati za nastavak gradnje autoputa"

Predsjednici vlada Crne Gore i Narodne Republike Kine Duško Marković i Li Kećijang konstatovali su danas na sastanku u održanom Sofiji da su odnosi dviju država kvalitetni i sadržajni i da konstatno napreduju, te da obje države vide prostor za dalji napredak u saradnji u oblastima saobraćajne infrastrukture, energetike i poljoprivrede.

„Crna Gora i Kina imaju najbolje odnose u istoriji čemu naročito doprinosi saradnja u okviru mehanizma 16+1 kao i gradnja prvog našeg autoputa – projekta vijeka u Crnoj Gori. Posebno zadovoljstvo iskazujemo mogućnošću da se u projekat obnove pruge Beograd – Budimpešta uključi i povezivanje sa lukom Bar čime bi se stvorile pretpostavke za valorizaciju tog našeg važnog resursa“ – rekao je Marković na sastanku održanom nakon Samita šefova vlada NR Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

367415526485888788269001915080339093454848n

Li Kećijang iskazao je zadvoljstvo činjenicom da su radovi na prioritetnoj dionici autputa Bar – Boljare u punom zamahu. Govoreći o nastavku gradnje autoputa Li je rekao da je uvjeren da će kineske komanije biti dovoljno konkuretne i pružiti dobre ponude.

367538726485890321602182732398884511809536n

Saradnja Kine sa Crnom Gorom u oblasti infrastrukture može da poprimi i nove formate u drugim sektorima naglasio je premijer Li i dodao da Kina želi da uvozi više poljoprivrednih proizvoda iz Crne Gore i da radi na tome da se povećava broj kineskih turista u našoj zemlji.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.